Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou servei gratuït d’Internet al Centre Cultural

Aquesta setmana s’ha posat en marxa el tercer telecentre públic de Ripollet, per a la connexió lliure i gratuïta a Internet. El nou espai està situat al Centre Cultural i se suma als altres dos ja disponibles a la població, que són al Casal de Joves i a la Biblioteca. Pròximament també s’obrirà un quart telecentre al Patronat d’Esports. La iniciativa forma part del conveni entre el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat i l’Ajuntament de Ripollet, que pretén facilitar a la ciutadania l’accés a les noves tecnologies, amb prop d’una vintena de màquines per al seu ús públic amb connexió ADSL. L'any 2002 va fer servir aquest servei uns 12.000 internautes, 4.000 a través del Punt d'Informació Juvenil i 8.000 de la sala de lectura municipal.

Normativa del servei d’Internet del Centre Cultural
- El Patronat Municipal de Cultura i Joventut ofereix un servei de connexió a Internet gratuït al Centre Cultural.
- Es podran connectar totes les persones majors de 18 anys, la resta hauran de connectar-se al Casal de Joves.
- Els horaris del servei serà de dilluns a divendres de 10 a 12.30 i de 16 a 21.30 h
- Es podrà connectar una persona per ordinador.
- El temps màxim de connexió diària serà de 30 minuts seguits.
- La persona que vulgui connectar-se haurà d'apuntar personalment el seu nom, telèfon i DNI el mateix dia en una llista que trobarà penjada a cada ordinador i que es renovarà cada dia.
- No es podran fer reserves per telèfon ni tampoc no es podrà reservar hora per al dia següent.
- L’usuari haurà de respectar les franges horàries establertes i no podrà utilitzar més temps del que ha reservat si hi ha una altra persona esperant. Després de cinc minuts d’espera si l’inscrit no s’ha presentat perdrà la reserva i el seu temps de connexió podrà ser utilitzat per un altre usuari.
- El servei podrà ser utilitzat només per a consultes a Internet, no es podrà imprimir, ni gravar, ni descarregar programes ni jocs. Per tant no es tindrà accés a les disqueteres, ni al disc dur de l’ordinador.
- Queda totalment prohibit l’accés a pàgines de contingut pornogràfic, racista, xenòfob o similar i el Patronat es reserva el dret de no permetre l’ús dels ordinadors a aquella persona que es connecti a pàgines d’aquest tipus.
- No es permet fumar, ni menjar o beure mentre s’utilitzi un ordinador.
- L’ús incorrecte dels equips que comportin la falta de respecte a la resta d’usuaris i/o soroll que molesti pot significar l’expulsió de la sala. També es demanarà responsabilitat econòmica en cas de desperfectes.