Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les JERC reivindiquen el paper de la dona en els noms dels carrers de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a Ripollet van aprofitar la celebració del Dia Internacional de la Dona per reivindicar el baix nombre de carrers dedicats a dones a Ripollet. Segons un comunicat de la secció local, "al nostre poble hi ha 56 carrers dedicats a homes, mentre que només 6 estan dedicats a dones, sent la majoria d'aquestes santes".

El passat 8 de març, membres de les JERC van sortir al carrer "per cobrir simbòlicament les plaques dels carrers dedicats a sants o a personatges històrics que han comès genocidis, com poden ser Isabel la Catòlica o Pizarro, per altres noms de dones molt importants pel que van fer i que en general van lluitar pels seus drets". Els cartells que es van penjar portaven els noms de "Lluita feminista", "8 de març", Caterina Albert, Montserrat Roig, Frida Kahlo, Clara Campoamor, Muriel Casals, Maria Aurèlia Capmany i Farnés, Rosa Luxemburg, Rosa Parks, Natividad Yarza, Malala Yousafzai, Margarida Borràs, Rosalind Elsie Franklin i Silvia Federici.

Amb aquesta acció simbòlica, les JERCS van voler denunciar "la poca visibilitat que s'ha donat a les dones als nostres carrers" i "la manca de rigor històric per part de tots els governs de l'Ajuntament de Ripollet al llarg de tots aquests anys". La secció local demana un replantejament del nomenclàtor i la recuperació de la memòria històrica.

S.R.

(Fotografies: JERC)