Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'abans i l'ara del feminisme local, al sopar de dones

Imatge 1.
Imatge 1
Una cinquantena de dones van assistir el passat dissabte, 10 de març, a la xerrada-debat i el sopar de dones, organitzat per Dones Feministes de Ripollet. Una activitat amb la que es va tancar el programa oficial del 8 de març a Ripollet i que va estar dedicada a la figura de Maria Aurèlia Capmany, en el centenari del seu naixement. Capmany va ser "la primera feminista contemporània de Catalunya", segons la va definir Rosa Maria Dumenjó, membre de Dones Feministes, durant la seva intervenció. Joves integrants de la nova entitat feminista Belladona van aprofitar per presentar-se.
Després d'una introducció de Iolanda Bethencourt, Dumenjó, qui havia conegut M. Aurèlia Capmany, va fer un repàs de la seva vida personal i professional, tot assegurat que "va trencar molts motlles" tant en l'àmbit polític, com cultural, pedagògic i social. Tot seguit es va poder veure un vídeo documental sobre la novel·lista i activista barcelonina.

La tinent d'alcalde Pilar Castillejo i la regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes, Reyes Muñoz, també van assistir a l'acte. Castillejo i algunes de les presents, que van voler expressar la seva opinió en relació al 8 de març, van coincidir en què la vaga feminista marcarà un abans i un després en la lluita per la igualtat entre homes i dones.

R.H.