Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GER presenta el nou número de la revista '973' dedicat a les dones de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dijous, 8 de març, el Grup d'Estudis Ripolletencs (GER) organitza una jornada en el Dia Internacional de les Dones. Es farà una conferència que tractarà el tema de la dona i el treball i es presentaran els articles del número 3 de la revista '973', dedicat a les dones de Ripollet. L'acte tindrà lloc al Centre Cultural a les 19 h.
Segons la mateixa entitat, la jornada s'emmarca dins el suport del GER a la vaga del 8 de març per la reivindicació de la igualtat de gènere en tots els seus conceptes. "No deixa de ser una culminació d'un dia reivindicatiu, d'un dia de vaga per part de la dona treballadora i a la qual també s'hi han de sumar els homes", explica l'historiador local Ramon Martos, membre del GER.

La primera part de l'acte comptarà amb una conferència a càrrec de Teresa Torns, doctora en sociologia i experta en temes de gènere, qui tractarà el tema de la dona i el treball. La segona part de la jornada sevirà per presentar els articles d'Helena Bea, Anna Sancho i Laia Palos dins el nou número de la revista '973', dedicat a les dones de Ripollet. "Hem intentat fer una mica de microhistòria i cada companya ha fet un article centrat en la seva especialitat", diu Ramon Martos. En aquest sentit, un article parlarà sobre la dona a la prehistòria, l'altre a l'edat moderna i l'últim tractarà sobre la dona a la postguerra.

Homenatge a Carmen Rodríguez, com a representant de les dones lluitadores de Ripollet
Aquesta publicació de la revista '973' compta amb la col·laboració especial de David Vicente amb l'article Dones i treball assalariat a principis del segle XX i l'entrevista de Ramon Martos a Carmen Rodríguez, lluitadora social, com a representant de les dones lluitadores de Ripollet. "Hem volgut rendir-li un petit homenatge, com a representant de les dones que van estar en la clandestinitat lluitant contra el franquisme i que va ser empresonada", aclareix l'historiador del GER. Com a annex, s'hi inclou un nou capítol de la novel·la històrica La conspiració d'Eduard Ballesteros.

M.F.