Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de set centres educatius fan portes obertes aquesta setmana

Imatge 1.
Imatge 1
Aquesta setmana continuen les portes obertes als centres educatius de Ripollet. El dilluns, 5 de març, obren les seves portes l'escola Francesc Escurcell i l'institut Can Mas i dimecres, 7 de març, ho faran les escoles Tiana i Josep M. Ginesta i l'institut Lluís Companys. El divendres, 9 de març, seran les portes obertes de l'escola Els Pinetons i el dissabte les del FEDAC Ripollet.
Les jornades de portes obertes dels centres educatius de segon cicle d'educació infantil, d'educació primària i de secundària obligatòria, es van iniciar el passat dilluns, 26 de febrer, com a pas previ al procés de preinscripció per al curs escolar 2018-2019. Aquestes jornades ofereixen a les famílies del futur alumnat la possibilitat de conèixer el centre i el seu projecte educatiu, així com resoldre qualsevol dubte que tinguin respecte al procés de preinscripció i matriculació per al pròxim curs escolar.

Tota la informació de les zones escolars està disponible en aquesta pàgina web, a l'OAC (c. de Balmes, 4 - edifici Molí d'en Ginestar), a la Regidoria d'Educació (rambla de Sant Jordi, 6), així com a les escoles públiques i concertades del municipi. També el web municipal recollirà tota la informació que es generi a partir d'ara sobre la campanya de preinscripció per al curs vinent: dates definitives, barems, horaris i altres.

Després de visitar, conèixer els diferents projectes i escollir el centre educatiu, les famílies hauran de tramitar una única preinscripció al centre escollit en primera opció, tant sigui escola pública com concertada, afegint altres centres segons preferència.

Les preinscripcions s'iniciaran en la primera quinzena d'abril
El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que el procés de preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria s'iniciarà la segona setmana d'abril. El període de presentació de sol·licituds serà del 13 al 24 d'abril.

Segons el Departament, la reducció, de gairebé un mes, del calendari respon a una demanda reiterada de diversos sectors de la comunitat educativa i l'endarreriment facilitarà que un major nombre d'alumnes nouvinguts o que es trobin en situacions de canvis puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària.

Ensenyaments postobligatoris
Enguany s'incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP, amb la qual s'elimina la preinscripció en paper, com a primer pas en el repte de l'Administració electrònica i l'entrada necessària en el procés de preinscripció.

M.F./S.R.

Podeu consultar el calendari i els horaris de les portes obertes al següent ENLLAÇ.