Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La dona treballadora protagonitza els actes del 8 de març

Imatge 1.
Imatge 1
Enguany, els actes organitzats al voltant del 8 de març per la Taula Feminista tenen com a protagonista la dona treballadora. Així, totes les entitats que s'han sumat a aquest programa han volgut donar visibilitat a les desigualtats i les discriminacions cap a les dones que existeixen en el treball; no només en les tasques remunerades, sinó també en aquelles tasques de la llar i de cura, que no tenen reconeixement ni econòmic, ni social ni institucional. En aquest sentit, la commemoració de 2018 estarà marcada per la convocatòria de la Vaga Feminista, que compta amb el suport de l'Ajuntament, tal i com es va acordar en una moció al passat ple del 22 de febrer.

Programa d'actes
El programa d'actes s'ha configurat sota el lema "Orgullosa de ser dona" i inclou les activitats següents:

- 2 de març, a les 21 h, al Teatre Auditori del Mercat Vell, "Barbes de balena", on quatre actrius-ballarines rememoren la lluita de la primera dona llicenciada en Medicina. Organitza: Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. Per celebrar el Dia de la Dona, totes les dones que comprin una entrada per aquest espectacle rebran una entrada de regal perquè convidin l'acompanyant que desitgin.

- 7 de març, a les 19 h, a Ripollet Ràdio 91.3 FM, programa especial: "La dona i el mercat laboral" A càrrec de l'Associació d'Aturats Ripollet-Cerdanyola.

- 8 de març, a les 12 h, a la pl. Pere Quart, lectura del manifest i acte simbòlic. A càrrec de la Taula Feminista.

- 9 de març, a les 20 h, Nits de Música: "La dona a l'òpera, música clàssica i sarsuela: selecció". A càrrec de Rafael López i Àngel Esteve.

- 10 de març, a les 20.30 h, a la sala de música del Centre Cultural, Sopar de dones i xerrada-debat. Organitza: Dones Feministes de Ripollet.

- Del 7 al 23 de març, al vestíbul del Centre Cultural, exposició: "Trans at Work". Organitza: Regidoria de polítiques LGTBI.