Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament activa el dispositiu Neucat amb Policia Local

Imatge 1.
Imatge 1
Davant l'espisodi de neu, que preveu gruixos de neu entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta, l'Ajuntament ha activat el dispositiu Neucat amb Policia Local. Al Vallès Occidental, el gruix de neu més destacat ha estat a Sabadell, amb 2 cm, segons l'última actualització de la fase d'emergència del Neucat. Entre les mesures que contempla aquest dispositiu és l'obertura dels centres educatius, però en situació de no normalitat lectiva. El consistori recomana anul·lar activitats esportives i extraescolars. A Ripollet hi ha normalitat als carrers, tot i que s'ha anul·lat el Mercat setmanal d'avui.

Protecció Civil recomana evitar desplaçaments innecessaris, així com estar atents a les prediccions i a les noves actualitzacions de dades.

Actualització de la fase d'emergència del Neucat

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya la temperatura està baixant i la neu està agafant de manera generalitzada arreu del país excepte al litoral de Tarragona. S'estan complint les previsions en quant a cotes i extensió. Hi ha previsió que s'allargui segons el que estava previst. Es preveu que els gruixos puguin ser importants.

Renfe i FGC informen que no hi ha incidències. El 112 ha informat de 1237 expedients generats en aquest episodi. El Servei Català de Trànsit informa de moltes carreteres afectades al territori. Consulteu el seu web amb la última informació actualitzada. De moment hi ha 137 municipis amb el seu pla d'emergència municipal activat a Catalunya. Es mantenen els acords del consell assessor reunit ahir que són els següents:

- Restriccions de circulació de camions (més de 7,5 tones) a tot el territori.
- Suspensió transport escolar per avui a tot Catalunya
- Centres educatius romandran oberts en situació de no normalitat lectiva. Es demana no substituir el transport escolar per mobilitat particular.
- Es prioritzarà re-programació sanitària de pacients que no puguin arribar als centres sanitaris o hospitalaris, per la nevada.
- Es recomana anul·lar activitats esportives i extraescolars

Per facilitar la mobilitat a les carreteres, el Departament de Territori i Sostenibilitat, carreteres de l'Estat i les diferents diputacions disposen de fins a 270 llevaneus i diverses tones de sal.
Es recomana que els conductors es mantinguin informats de l'evolució de la situació viària i segueixin els consells d'autoprotecció, extensibles a tota la ciutadania.


S.R./M.F.