Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma a la campanya "Sóc responsable" per a identificar els animals a preus promocionals

Imatge 1.
Imatge 1
Fins al 5 de maig estarà en marxa la campanya d'enguany "Sóc responsable", organitzada per l'entitat FAADA per a la identificació de gossos, gats i/o fures a preus promocionals. Ripollet es torna a adherir a aquesta promoció, la qual estarà disponible als centres veterinaris Faunarama (c. de Sant Jaume, 77), Centre Veterinari de Ripollet (c. de Sant Lluís, 2, baixos) i Faunarama 2 (c. de Nostra Senyora dels Àngels, 16).
L'Ajuntament, a través de la regidoria de Protecció Animal, se suma a aquesta campanya tan necessària i fa una crida a la ciutadania perquè se'n beneficiï. Els objectius de la campanya són:

·Identificar i esterilitzar el màxim nombre d'animals.
·Informar de l'obligació legal d'identificar els animals, amb el microxip i la xapa corresponents, i de registrar-los al cens municipal.
·Explicar els avantatges d'esterilitzar els animals tant per ells, com per les persones.
·Reduir l'abandonament.

La problemàtica dels abandonaments
Cada any més de 20.000 animals són abandonats a Catalunya, una mitjana de quatre animals cada hora. La causa principal de l'abandonament és la manca de control de la natalitat.

La majoria dels animals de Catalunya no estan esterilitzats ni identificats. Encara hi ha molta gent que creu que esterilitzar és perjudicial per als animals o que, si més no, creu que no aporta cap benefici. En conseqüència, es produeixen moltes cadellades no desitjades. També hi ha qui pensa que la identificació no és necessària, especialment quan es tracta de gats, i la realitat és que molts animals que arriben als centres d'acollida no són abandonaments sinó pèrdues que es produeixen per accident.

Per això, s'ha creat aquesta campanya d'identificació i esterilització a preus promocionals, perquè les polítiques de prevenció són la millor eina per evitar el problema de la superpoblació. Estar ben informat, identificar i esterilitzar l'animal de companyia és contribuir al seu benestar. Des de FAADA volen informar i contribuir a posar-ho fàcil a l'hora d'esterilitzar i identificar per ajudar a reduir l'abandonament i facilitar la recuperació dels animals perduts.

Per a més informació poden consultar el web de la campanya: http://socresponsable.org

M.F.