Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa la campanya de poda d'arbres de l'hivern

Imatge 1.
Imatge 1
Com és habitual, amb el pas de la cavalcada de reis es van fer treballs de poda en els arbres que tenen branques que puguin interferir amb el pas de les carrosses. Quan es realitza aquesta poda també es repassen les branques que entren als habitatges, branques seques i branques que dificultin el creixement correcte de l'arbre. També en aquesta campanya de poda s'ha continuat amb l'arbrat dels carrers del barri de Can Mas.
Totes les actuacions en l'arbrat i en les zones verdes municipals es realitzen basant-se en la diagnosi dels arbres, plantes i mobiliari urbà dels carrers, parcs i jardins de Ripollet, un estudi realitzat per l'àrea de Jardineria i Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet. Aquest estudi és necessari per conèixer l'estat de conservació del mobiliari urbà, des de jocs infantils, jocs esportius, bancs, papereres, arquetes, bordures, aspectes paisatgístics, estat de la vegetació i altres aspectes dels carrers, places, parcs i jardins municipals. Un cop feta la diagnosi s'estableix quines actuacions s'han de realitzar en cada zona i quins recursos es necessiten.

En el temps d'hivern és el moment de realitzar les podes de l'arbrat. Les podes es realitzen tenint en compte que tot tall és una ferida i una agressió que a l'arbre li costa recuperar, ja que ha de generar teixit cicatritzant. Quan s'intervé de manera dràstica, l'arbre respon amb creixements desendreçats que, a la llarga, perjudiquen l'estabilitat de l'exemplar. Les restes de poda es dipositen als terrenys del viver municipal on es trituren i posteriorment seran reutilitzades com a cobertor en zones verdes municipals. Només algunes restes vegetals procedents de plantes malaltes són cremades per evitar reinfeccions.

M.F.