Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de persones aturades s'insereixen al mercat laboral gràcies a dos programes del PMO

Imatge 1.
Imatge 1
El Patronat Municipal d'ocupació ha contractat 31 persones gràcies als programes "Treball i Formació" i "Enfeina't", els quals tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral i facilitar la inserció laboral de persones en situació d'atur.
El 29 de gener, 6 persones han estat contractades per un termini d'un any per fer tasques d'auxiliar de suport de manteniment en diverses dependències de l'Ajuntament, el Patronat Municipal d'Esports, la Brigada, el Patronat Municipal d'Ocupació i Medi Ambient. El Servei d'Ocupació de Catalunya i el Servei Públic d'Ocupació Estatal subvenciona el programa "Enfeina't", que té com a objectiu millorar les possibilitats de trobar feina de les persones en situació d'atur de llarga durada. De fet, les persones contractades feia més de 12 mesos que estaven aturades. Totes elles són residents a Ripollet d'entre 36 i 45 anys.

D'altra banda, el projecte "Treball i formació. Manteniment d'espais, equipaments i instal·lacions públiques a Ripollet" ha arribat a la seva segona edició contractant 25 persones que, també, es trobaven en situació d'atur de llarga durada. El programa, inclòs al Pla d'Acció Municipal per a la millora de l'ocupació del municipi, incideix en col·lectius vulnerables, ja sigui per la seva edat (majors de 45 anys) o perquè siguin beneficiaris de la Renda mínima d'inserció.

El projecte "Treball i formació" també suposa una millora directa per a la població, ja que entre les tasques que realitzaran les persones contractades hi ha el manteniment dels equipaments i espais naturals i la conservació i neteja de la via pública.

Els contractes també inclouen formació i seguiment per part dels tècnics que els acompanyaran, per tal de millorar la seva experiència ocupacional.

S.R.