Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ripolletenc d'adopció Lucas Cruz i el madrileny Carlos Sainz guanyen per segona vegada el Dakar

Imatge 1.
Imatge 1
El triomf de Carlos Sainz al Dakar 2018 no s'entendria sense el treball del seu copilot, Lucas Cruz. El madrileny i el ripolletenc d'adopció han aconseguit el seu segon triomf, junts en la cursa més dura del món, tancant així un cicle triomfal amb Peugeot. En contra del que podria semblar per la folgada avantatge final, la cursa ha resultat molt dura i treballada per a la parella espanyola, segons han explicat en declaracions a la premsa.

Lucas Cruz ha destacat diversos moments clau en la carrera com la "falsa etapa de descans, els dies d'arrencar a les 3:30 dormint només dues hores". Cruz resumeix el Dakar com "de la llebre i la tortuga" i que signa els seus missatges en xarxes socials amb una tortuga que va a tota velocitat i que és com ell ha vist que la seva carrera.

Prop de 25 anys de carrera
Cruz va néixer el 26 de desembre de 1974 i la seva professió és la d'enginyer informàtic. Cruz va començar a córrer l'any 1994 al campionat de Ral·li de Catalunya, el 2001, on va aconseguir la seva primera victòria al campionat d'Espanya de ral·li, amb el conductor Txus Jaio amb un Ford Focus WRC, formant part de l'equip Team Carlos Sainz Junior. Al cap d'uns anys de curses en asfalt i terra va començar a córrer el Ral·li raid amb José Luis Monterde, acabant com un dels primers aficionats el Ral·li Dakar del 2001 a mans d'un Nissan Patrol GR. Al 2006, Cruz va participar en el Ral·li Dakar de 2006 com a copilot de camió per l'equip Volkswagen Motorsport amb el conductor Josep Pujol. Al 2007, va fitxar per Mitsubishi, on va estar durant dos anys juntament amb Nani Roma com a nou company d'equip. Ells van participar en el Ral·li Dakar d'aquell any i del 2009, aconseguint la desena posició com el millor resultat de la classificació final. A més, van acabar segons al Ral·li Transibèric i a la Baixa Espanya, tant el 2007 com el 2008.

El maig del 2009, Lucas Cruz va tornar a l'equip Volkswagen, aquesta vegada per compartir la cabina amb el campió del món Carlos Sainz. En la seva primera carrera junts van aconseguir guanyar el Rally dos Soertõesi el Silk Way Rally. L'equip format per Sainz i Cruz va completar la seva fita més important en guanyar el Ral·li Dakar l'any 2010, amb el Volkswagen Touareg per davant de dos altres Volkswagen, conduïts per Nasser Al-Attiyah i Mark Miller, respectivament. En el Ral·li Dakar de 2011 van quedar segons, superats aquesta vegada pel seu company d'equip Nasser Al-Attiyah.

A partir del 2012, va passar a ser copilot de Nasser Al-Attiyah. En el Ral·li Dakar d'aquell any i del següent van abandonar, encara que el 2014 van aconseguir el tercer lloc en mans d'un Mini i aconseguiren guanyar dues etapes. I el 2015 i 2016 ell i Sainz van acabar abandonant la competició. M.M

Pe saber més de Lucas Cruz, escolteu l'entrevista en profunditat que li va fer Maria López a Íntimament el 24-11-2015. ENLLAÇ.