Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La PAH registra en el Congrés dels Diputats una proposta de Llei

Imatge 1.
Imatge 1
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va registrar aquest dimecres, 10 de gener, a Madrid, la proposició de Llei d'emergència habitacional en famílies vulnerables. Un text que, segons la PAH, en cas d'aprovar-se "acabaria amb els desnonaments, regularia els preus de lloguer i permetria reallotjar temporalment a famílies en emergència en pisos buits de la banca". El text va comptar amb la signatura de Unidos Podemos, PDECat, ERC, Compromís i EH Bildu. Entre els representants de la PAH presents a Madrid, hi era José Villacañas, de la PAH Ripollet-Cerdanyola.
Des de la PAH asseguren que el text de llei recull tant les demandes de les famílies afectades, com les propostes que des dels grups parlamentaris els han fet arribar, mitjançant un procés de negociació que s'ha allargat nou mesos. Es tracta, per tant, d'un text "de consens" que recull la voluntat de la societat civil i dels grups que configuren el Congrés.

La Plataforma té por que el govern del PP, amb el suport de Ciutadans, interposi un vet i impedeixi el seu debat, al·legant que afecta els pressupostos generals vigents. Segons la PAH, aquest vet seria injustificat, ja que la Llei contempla que les mesures que es consideri que afectin els pressupostos no s'apliquin fins l'any 2019.

"Estem sol·licitant una demanda de mínims: donar veu a les famílies que veuen perillar la seva llar i el seu futur", assegura la PAH, que recorda que hi ha un desnonament cada 8 minuts i fins a 5 milions de llars que pateixen pobresa energètica. És per això que la PAH demana a PP i C's "alçada democràtica" i deixi debatre aquesta llei, que ja compta amb el suport d'un centenar d'ajuntaments, centenars de col·lectius socials i fins i tot l'ONU.

Fotos: PAH Ripollet-Cerdanyola

R.H.