Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Gran Recapte recull 16.380 quilos d'aliments a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
El Gran Recapte a Ripollet ha recollit en total 16.380 quilos d'aliments, una xifra similar a la de l'any passat, però lleugerament inferior. L'objectiu d'aquest Gran Recapte és donar 24 quilos d'aliments per a cada persona atesa en el Rebost de Càritas Ripollet. Si amb la quantitat recaptada a Ripollet no s'arriba a l'objectiu, els aliments que faltin vindran de les poblacions que han tingut un excedent de donacions.
El coordinador del Banc d'Aliments a Ripollet, Daniel Reguero, ha agraït als donants i voluntaris que han participat en el Gran Recapte i que l'han fet possible. També ha volgut destacar que "cada vegada són més les persones que col·laboren com a voluntàries". Aquest any han sigut més de 125 voluntaris repartits en 11 supermercats els que han fet possible la recollida d'aliments al municipi. Reguero ha volgut animar a tothom: "La primera vegada costa llançar-se, però l'experiència és gratificant i tots els que poden i les circumstàncies els ho permeten, repeteixen".

D'altra banda, des del Banc d'Aliments de Ripollet, constaten que entre els donants "hi ha certes reticències a col·laborar" per dos motius. Un és perquè "pensen que això ha d'estar cobert pel govern, ja que és un dret bàsic de les persones en un estat democràtic" i l'altre és "perquè fan cas als rumors que corren respecte a la repartició d'ajudes, en les quals, diuen, els beneficiats són les persones de fora". Daniel Reguero diu que "potser cal més informació i total transparència perquè no hi hagi sospites permanents dels Serveis Socials i de les entitats".

El Gran Recapte als centres educatius
L'Institut Palau Ausit i l'AMPA de l'Escola Enric Tatché es van sumar al Gran Recapte d'Aliments a Catalunya recollint aliments als seus centres. L'Institut Lluís Companys també va preparar el seu propi recapte, que s'allargarà fins al 15 de desembre i les donacions del qual es destinaran al menjador social Reina de la Paz, a Barcelona.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya es tracta d'una campanya de recollida d'aliments bàsics destinats a les persones més necessitades (més de 235.000 persones a Catalunya i 190 famílies a Ripollet). Per aquest motiu, els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya duen a terme aquesta iniciativa cada any.

M.F.

Fotografia 1: Voluntaris del Gran Recapte a un dels supermercats de Ripollet.
Fotografia 2: Caixes d'aliments recollits a l'escola Enric Tatché.