Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El tinent d'alcalde d'Educació participa a la 1a Jornada per a orientadors i orientadores acadèmics

Imatge 1.
Imatge 1
El passat dilluns, dia 27 de novembre, la Fira Sabadell va acollir la 1a Jornada per a orientadors i orientadores "L'orientació, un repte compartit", adreçada a professionals de l'orientació tant acadèmica com professional. Aquesta jornada està organitzada pel Consell de la Formació Professional i l'Ocupació de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, entitat de la qual forma part Ripollet.
L'objectiu de la jornada era debatre i consensuar les línies d'acció comunes en el camp de l'orientació per, entre altres finalitats, millorar la coordinació territorial i prevenir l'abandonament escolar prematur.

El tinent d'alcalde d'Educació de Ripollet, Oriol Mor, va ser l'encarregat d'obrir la jornada, acompanyat del tinent d'alcalde d'Educació de l'Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga. Al llarg del matí, els participants van treballar diferents aspectes relacionats amb l'orientació i amb l'acompanyament als itineraris socioeducatius i professionals al llarg de la vida, per reflexionar conjuntament sobre aquests serveis i poder tenir una visió compartida, potenciant tot allò que ja es fa bé i millorar allò que sigui necessari.

Posteriorment, a la taula de joves, els alumnes de Ripollet Cristina Salas, del cicle d'Integració Social de l'institut Lluís Companys, i Daniel Encinas, del cicle de Mecatrònica de l'institut Palau Ausit, van explicar la seva experiència al voltant del procés orientador, amb la intervenció del doctor en Ciències de l'Educació i professor titular d'Orientació Professional de la UB, Màrius Martínez.

Consell de la Formació Professional
L'organitzador de la Jornada, el Consell de la Formació Professional i l'Ocupació de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, és un organisme integrat per 14 municipis, els departaments d'Ensenyament i de Treball de la Generalitat de Catalunya i agents de l'àmbit empresarial i econòmic del territori. Els municipis que en formen part són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Constituït al desembre de 2016, el Consell és un òrgan consultiu, de participació social i institucional, dirigit a la planificació, coordinació i avaluació de la formació i la qualificació professional, així com al disseny i implementació de l'estratègia territorial d'ocupació. Dins el marc d'actuació del mateix organisme, s'ha previst desenvolupar, durant el 1r trimestre de 2018, una Jornada sobre reconeixement de l'experiència professional, qualificacions professionals i certificats de professionalitat.

M.F.