Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves actuacions de control de plagues a diferents punts de la via pública

Imatge 1.
Imatge 1
Durant aquest mes de desembre, l'empresa de control de plagues, revisarà els punts de control instal·lats al clavegueram del municipi. Fa unes setmanes, es va fer una actuació especial de desratització a diferents carrers: Sant Sebastià, Verge de Montserrat, Maragall, Afores, Sol, rambla del Pinetons, Joan Miró, Sant Joan, Montcada o Monturiol, entre altres. Es van aixecar 38 tapes de clavegueram i s'hi va col·locar raticida. A més, també es va posar gel insecticida en els punts on es va trobar activitat de paneroles, ara molt escassa.
L'activitat d'aquest mes consisteix en revisar els punts de control i, en funció del consum de verí, es renovaran els esquers o se n'instal·laran de nous, amb l'objectiu de lluitar eficaçment contra les plagues, especialment, de rosegadors.

Com actuar si es detecten plagues als habitatges
Cada mes, l'empresa de control de plagues, en coordinació amb la regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament, realitza actuacions periòdiques referents al control de plagues a la via pública i dependències municipals. Les actuacions en espais privats, però, són responsabilitat dels seus propietaris.

Les plagues més habituals són les de paneroles i rosegadors. Davant la seva presència, la regidoria de Salut Pública recomana posar el problema en coneixement de la comunitat de veïns, president i administrador, per valorar l'afectació de zones comunes, altres habitatges o locals. Un cop fet la valoració, es recomana la contractació d'una empresa de control de plagues autoritzada, la qual farà un estudi de la plaga, determinarà el seu origen i establirà les mesures de control corresponents.

S.R.