Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 27ena Trobada de Gegants reunirà catorze colles a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest diumenge, 3 de desembre, Gegants de Ripollet ha organitzat la 27ena Trobada de Gegants, una trobada que va quedar ajornada el passat 1 d'octubre.
La jornada s'iniciarà amb una plantada de gegants al Parc Primer de Maig, a les 11 h, en la que participen diverses una desena de colles provinents del Vallès Occidental, el Barcelonès i el Garraf: Escola Miquel Martí i Pol de Barberà del Vallès, El Poble Espanyol de Barcelona, Colla Gegantera Mitjana de Montcada i Reixac, Martorelles, Sant Llorenç Savall, El Camp d'en Grassot de Barcelona, Lliçà d'Amunt, Barri de Gràcia de Sabadell, Colla Gegantera La Vall de Sitges i Barberà del Vallès.

Un dels objectius de la trobada, és mostrar tota la imatgeria tradicional del municipi. Per això, també hi seran presents la bèstia de foc Poll Foll dels Diables de Ripollet; la primera figura d'escola que va aparèixer a Ripollet, la Pina, de l'escola Els Pinetons; el capgròs Martí Tatchí, la mascota de l'escola Enric Tatché, creada el març del 2017; i el Pere i l'Elisenda, els gegants amfitrions de la trobada.

La plantada de gegants és una bona oportunitat per apropar-se als gegants i, fins i tot, fer-se fotografies amb ells. Un cop acabada la plantada, a les 12 h del migdia, les colles participants, juntament amb els músics que les acompanyen, faran una cercavila pels carrers de Ripollet. Sortiran del Parc Primer de Maig, continuaran pel carrer Tamarit, el carrer de la Mercè, la rambla Sant Jordi i la rambla Sant Esteve fins arribar a les antigues pistes de l'ESBAR. Allà, al voltant de les 13 h, es realitzaran els balls de les colles convidades. Els geganters i grallers de Ripollet interpretaran el Ball de Gegants de Ripollet, la dansa solemne de la colla local, estrenada el 2015. Aquesta dansa, que realitzen totes les figures alhora, només es fa un cop a l'any, en la trobada.

S.R.