Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova sessió de Nits de Música dedicada a la sarsuela catalana

Imatge 1.
Imatge 1
La seu de la Societat Coral "El Vallès" acull, aquest divendres 24, una nova sessió de les Nits de Música de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell titulada "La Sarsuela a Catalunya".
Carmen Nebrera, nova presidenta de la Societat Coral El Vallès, i Ángel Esteve, gran coneixedor de música culta i sarsuela, seran els responsables de guiar el públic en un viatge pel teatre líric i la sarsuela catalans, amb la participació de l'historiador local Ramon Martos. Durant la xerrada, es farà un repàs per alguns dels títols més emblemàtics del gènere, com ara "L'Aplec del Remei", de Josep Anselm Clavé, la primera sarsuela que es conserva en llengua catalana; "El giravols de maig", l'única òpera que va compondre Eduard Toldrà amb llibret de Josep Carner; o "Cançó d'amor i de guerra", sarsuela que combina elements wagnerians amb el folklore català. Segons els organitzadors, "coneixent el nostre teatre líric, la sarsuela, coneixeríem una mica més la nostra història".

La xerrada "La Sarsuela a Catalunya" tindrà lloc a la seu de la Societat Coral "El Vallès" (plaça d'en Clos, 3), a les 20 h. És una activitat gratuïta i oberta al públic general.

Les Nits de Música de l'AETMV són una iniciativa coordinada per Ángel Esteve, Rafael López i Víctor Diéguez Jr. Les pròximes sessions estaran dedicades a Charles Chaplin, per commemorar els 40 anys de la seva mort (22 de desembre) i al "Nadal als pessebres" (29 de desembre). Entre les sessions més populars, destaca el recorregut per la història del cinema musical nord-americà, a càrrec de Lluís López i Joana Raja, que ja ha celebrat la seva 36a edició aquest mes de novembre.

S.R.