Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'AAVV Sant Andreu i Can Vargas reivindiquen el vessant més social d'Anselm Clavé

Imatge 1.
Imatge 1
Les Associacions de Veïns de Sant Andreu i Can Vargas, amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitzen aquesta tarda, a les 19 h a la seu de l'AV Sant Andreu, la xerrada "Clavé i la classe obrera". Hi participaran Maite Martin, presidenta de l'AV Sant Andreu, Antonio Olaya, president de l'AV Can Vargas, i els historiadors Ramon Martos i Eduard Ballesteros, membres del Grup d'Estudis Ripolletencs.
La xerrada s'iniciarà amb la projecció d'un reportatge audiovisual sobre les condicions laborals de l'època que, juntament amb les explicacions d'Eduard Ballesteros, serviran per dibuixar el context social que envoltava Anselm Clavé. Les aportacions de Maite Martin i Antonio Olaya retrataran Calvé des d'un punt de vista social, posant en relleu la importància de la seva figura dins la classe obrera. Martin explica que Clavé "va fer que els treballadors poguessin participar, juntament amb la gent benestant, a les festes. Els treballadors van deixar les tavernes, agafaven les seves senyores i sortien a ballar".

La xerrada, una altra activitat que s'emmarca dins l'Any Clavé, té com a objectiu difondre la figura d'Anselm Calvé des d'un punt de vista social. "La gent coneix les corals, però no la part social, com va donar vida als treballadors, com els va ajudar en molts aspectes de la seva vida", comenta Marin. Aquesta gran fita es plasma a la cançó de "La maquinista", una còpia de la qual serà entregada a tots els assistents en català i traduïda al castellà per Marin.

S.R.