Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Última xerrada sobre l'aigua: 'Participem en la gestió de l'aigua'

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dimarts 24 tindrà lloc l'última sessió del cicle "Els dimarts de l'aigua", que porta per títol "Participem en la gestió de l'aigua". La xerrada es realitzarà a l'Escola Anselm Clavé a les 18 h i anirà a càrrec de Xavi López, de l'Observatori Ciutadà de Terrassa; Santi Aragonés, de l'Observatori de l'Aigua de Terrassa, i Juan Martínez, d'Aigua és Vida. En aquesta ocasió, es faran grups entre els assistents a la xerrada, amb l'objectiu de recollir aportacions per construir el nou reglament de l'aigua.
L'activitat forma part del procés participatiu previ a la redacció del nou Reglament de l'aigua, que compta amb un cicle de quatre xerrades "Els dimarts de l'aigua" amb recollida d'aportacions, que tindran lloc a diferents equipaments municipals; i dues rutes veïnals per conèixer el patrimoni relacionat amb l'aigua. Totes les activitats són obertes, no cal inscripció prèvia i seran coordinades amb col·laboració d'Entorn a3 Projectes Ambientals.

Recollida d'aportacions presencials i online
Les opinions i propostes de la ciutadania, que resultin d'aquest procés participatiu, de les seves dinàmiques participatives i de la pàgina web participa.ripollet.cat/aiguapublica s'incorporaran a la memòria de viabilitat de la municipalització de l'aigua, que s'elaborarà durant el darrer trimestre de l'any. Aquesta serà la principal eina de treball de la Comissió municipal d'estudi de la municipalització, que s'ha previst constituir al Ple de setembre, de cara a la posterior aprovació plenària del Reglament del futur servei municipal d'aigües de Ripollet.

A la presentació davant la premsa, la primera tinent d'alcalde i regidora de Municipalització, Pilar Castillejo, va destacar el protagonisme que es vol donar a la participació de la ciutadania i va subratllar la importància que tindrà la discussió i aportacions en els àmbits de la pobresa energètica i els drets i deures de la ciutadania amb l'aigua.

L'anterior conferència sobre l'aigua
La segona sessió del cicle "Els dimarts de l'aigua" portava per títol 'Alternatives col·lectives a la gestió privada de l'aigua'. L'objectiu d'aquesta conferència era conèixer el projecte de municipalització de l'aigua que es planteja a Ripollet, alhora que descobrir experiències similars que puguin servir com a referents. Pilar Castillejo, primera tinent d'alcalde, i Catherine Calmet, responsable de projectes d'Eau de Paris, van ser les encarregades de presentar la iniciativa local i l'empresa parisenca respectivament.

Podeu veure la última xerrada del cicle "Els dimarts a l'aigua" al canal de YouTube Ripollet TV:PROGRAMA

Cicle "Els dimarts de l'aigua" i recull d'aportacions
* 3 d'octubre. L'aigua un bé escàs. Al Centre Cultural. De 18 a 19.30 hores. SUSPESA.
* 10 d'octubre. Som aigua: drets humans i béns comuns. Al Casal d'Avis. De 18.30 a 20 hores.
* 17 d'octubre. Alternatives col·lectives a la gestió pública de l'aigua. Al Teatre Auditori. De 18 a 19.30 hores.
* 24 d'octubre. Participem en la gestió de l'aigua. Escola Anselm Clavé. De 18 a 19.30 hores.

Rutes veïnals
* 5 d'octubre. Ripollet i la història de l'aigua. Casa Natura. De 18 a 19.30 hores.
* 28 d'octubre. Ripollet: riu, rieres i entorn de la ribera. Institut Lluís Companys. De 10.30 a 12 hores.

Sessió de conclusió i retorn de les aportacions
Durant el mes de novembre.