Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'instal·la una unitat mòbil de control de la qualitat atmosfèrica al parc de Maria Regordosa

Imatge 1.
Imatge 1
Una unitat mòbil de control de la qualitat atmosfèrica ha estat instal·lada al parc Maria Regordosa per tal de conèixer la contaminació de l'aire a Ripollet. Aquesta unitat mesurarà la contaminació de l'aire del municipi durant un mes.
Ripollet es troba dins la Zona de Protecció Especial de l'ambient atmosfèric, segons s'estableix en el Decret 2226/2006 del 23 de maig. Aquesta Zona de Protecció Especial engloba 40 municipis de les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental que superen els nivells admissibles de diòxid de nitrogen i partícules en suspensió d'un diàmetre inferior a deu micres que fixa la normativa vigent sobre l'ambient atmosfèric. Un dels factors que més influeix en aquests nivells de contaminació són els vehicles.

Per això, per obtenir dades concretes sobre la contaminació del municipi, la Regidoria de Transport Públic i Mobilitat va sol·licitar la instal·lació d'aquesta unitat de control de la qualitat atmosfèrica a la Direcció general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta unitat mòbil ubicada al parc Maria Regordosa coincideix amb la unitat de control atmosfèric instal·lada al carrer Sant Jaume, la qual té com a objectiu mesurar la contaminació atmosfèrica abans i després dels canvis en la mobilitat que s'efectuaran en aquesta zona.

S.R.