Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta la reforma dels locals municipals d'assaig

Imatge 1.
Imatge 1
El regidor de Joventut, Oriol Mor, acompanyat del president de l'entitat juvenil Kanyapollet, Santi Sanginés, han presentat aquest matí a la premsa local les obres de millora, realitzades als locals d'assaig de Ripollet. Aquests es troben al costat del magatzem de la Brigada Municipal, a l'avinguda del riu Ripoll. La reforma ha consistit, principalament, en insonoritzar de nou 2 dels 7 locals i posar un nou sistema d'accés a la instal·lació amb empremta dactilar. Els treballs han costat 51.000 euros.
Els locals d'assaig són un equipament de la Regidoria de Joventut i estan gestionats per l'entitat juvenil Kanyapollet. En l'actualitat, hi assaja més d'una vintena de grups i encara queden hores lliures per a noves formacions. Mensualment, l'entitat organitza concerts al pati dels locals. A més, hi ha una sala equipada per als grups novells que comencen. Segons el regidor de Joventut, Oriol Mor, l'obra era necessària perquè "l'espai ha d'estar en condicions i l'entitat ha de poder treballar en condicions" ja que "la gent jove que ve als locals està creant cultura, associacionisme".

L'obra
L'Ajuntament ha finalitzat les obres de millora dels locals d'assaig municipals, les quals han consistit en la insonorització de les sales 1 i 3 i en la instal·lació d'un nou sistema d'accessos. La insonorització portada a terme implicarà una important millora acústica en les sales i en la qualitat de so, així com una disminució de la contaminació acústica a la resta de l'equipament. D'altra banda, el nou sistema d'accessos permetrà els usuaris de l'espai identificar-se mitjançant l'empremta dactilar millorant, així, la seguretat i l'accessibilitat. El cost de les obres ha estat de 51.000 € en total.

L'equipament disposa d'una sala de reunions, serveis i 7 sales insonoritzades o bucs d'assaig, un dels quals està equipat amb bateria, amplificadors i micròfons. L'objectiu dels locals d'assaig és promocionar les arts musicals al municipi i les formacions musicals locals. L'equipament està disposició de totes aquelles persones interessades en el seu ús. Té un preu de 21,50 euros mensuals i diferents descomptes segons els ingressos dels usuaris. Per fer les sol·licituds, cal adreçar-se a la Regidoria de Joventut (rambla de Sant Jordi, 2).

Kanyapollet
A Ripollet hi ha grups locals des de 1981. Kanyapollet va fundar-se el 1994 per aglutinar el moviment de grups de música. Des de 2004 gestiona els locals d'assaig municipals. L'entitat s'autofinança de l'organització de concerts, com els que mensualment celebra al pati dels locals. A més, la passada Festa Major va portar el Correbars, va organitzar el concert del diumenge i també està impultant els vermuts musicals del pati del Centre Cultural.