Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La conferència sobre Anselm Clavé inaugura el novè curs de l'Aula d'Extensió Universitària

Imatge 1.
Imatge 1
El Teatre Auditori ha estat l'escenari triat per a la inauguració del nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Ripollet. El seu president, Julià López, ha volgut dedicar unes paraules a la setantena d'assistents: "Cada cop que veniu a l'Aula, us esteu enriquint culturalment i esteu fent el país més culte". Muntsa Lamusa, presidenta de l'Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA), ha explicat que, després d'uns anys al càrrec, ha pogut presenciar com molts participants d'aules d'extensió universitària "eren les mateixes persones però no el mateix públic, perquè havien canviat", referint-se a l'enriquiment personal i cultural que suposa l'assistencia.
L'Aula Extensió Universitària per a la Gent Gran de Ripollet és una de les 17 aules tutelades per la UAB a través del programa Universitat a l'Abast, el qual suma unes 4.000 persones associades. El seu coordinador acadèmic, Tomàs Peire, també s'ha sumat a la sessió d'inauguració i ha volgut destacar el vincle actiu i estret que mantenen les dues entitats, així com felicitar la junta directiva i el públic ripolletenc.

El doctor en filologia catalana i professor agregat de la UOC Roger Canadell ha estat el responsable d'impartir la primera conferència, titulada "L'obra de Josep Anselm Clavé: projecte cultural, ideals republicans i societats corals". La xerrada s'ha centrat en desmentir alguns mites que envolten la figura de Clavé, així com en reafirmar i ampliar informacions de la seva vida i obra. Canadell ha explicat que diferents disciplines, com ara la musicologia, la història o la literatura, s'estan apropant de nou a l'obra de Clavé recuperant manuscrits, partitures, cartes i altres documents de treball per reconstruir la seva història.

L'actuació de la Societat Coral El Vallès, que enguany celebra el seu 140è aniversari, ha posat punt final a la conferència d'inauguració del nou curs.



Conferències de temàtica diversa per a la resta de trimestre

L'Aula d'Extensió Universitària segueix programant les seves sessions cada dues setmanes. Tindran lloc els dimarts a les 18h, a la Sala d'Actes del Centre Cultural. Segons López, la programació busca la diversitat de temes i aprofita moltes efemèrides i l'actualitat com, per exemple, la conferència d'inauguració, que coincideix amb la celebració de l'Any Clavé a Ripollet.

El 24 d'octubre tindrà lloc la xerrada "Impacte de la revolució russa a Catalunya", a càrrec del Doctor en Història per la UAB Josep Puigsech. El mes de novembre serà el torn de "L'arqueologia catalana vista per un arquitecte: Josep Puig i Cadafalch", de la mà del Doctor Marc Mayer. Aquesta conferència es complementarà amb una visita guiada a la Casa de les Punxes a Barcelona, obra de l'arquitecte català, el dissabte 11 de novembre. "Literatura nord-americana" amb la catedràtica Arantxa Usandizaga (21 de novembre), "La genètica en el present i futur de la humanitat" amb el professor Antoni Barbadilla (5 de desembre) i "El cant de la Sibil·la", de la mà de la cantant i compositora Mariona Sagarra (20 de desembre), seran les següents sessions de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Ripollet.

De cara a la resta del curs, Julià López ha avançat que estan preparant una sortida per descobrir la Batalla de l'Ebre de la mà d'un expert molt conegut i que el viatge de final de curs serà, probablement, fora de Catalunya.

Tots aquells interessats en assistir-hi poden posar-se en contacte amb l'entitat per formar part de les llistes d'espera.

S.R.