Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada sobre la pobresa energètica i la municipalització de l'aigua

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dimarts, 10 d'octubre, es farà la xerrada 'Som aigua: drets humans i béns comuns', a càrrec de membres de l'Aliança contra la Pobresa Energètica i d'Enginyers sense Fronteres.Tindrà lloc al Casal d'Avis, a les 18.30 hores i no cal inscripció. L'activitat forma part del procés participatiu previ a la redacció del nou Reglament de l'aigua, que comptarà amb un cicle de quatre xerrades "Els dimarts de l'aigua" (la de la setmana passada es va suspendre per la vaga), amb recollida d'aportacions, que tindran lloc a diferents equipaments municipals; i dues rutes veïnals per conèixer el patrimoni relacionat amb l'aigua. Totes les activitats són obertes, no cal inscripció prèvia i seran coordinades amb col·laboració d'Entorn a3 Projectes Ambientals. A més, la passada Festa Major i al mercat setmanal s'ha muntat una paradeta informativa per donar a conèixer la gestió pública de l'aigua, promoguda sota el lema #aiguafontdedrets.

Recollida d'aportacions presencials i online
Les opinions i propostes de la ciutadania, que resultin d'aquest procés participatiu, de les seves dinàmiques participatives i de la pàgina web participa.ripollet.cat/aiguapublica (disponible pròximament), s'incorporaran a la memòria de viabilitat de la municipalització de l'aigua, que s'elaborarà durant el darrer trimestre de l'any. Aquesta serà la principal eina de treball de la Comissió municipal d'estudi de la municipalització, que s'ha previst constituir al Ple de setembre, de cara a la posterior aprovació plenària del Reglament del futur servei municipal d'aigües de Ripollet.

A la presentació davant la premsa, la primera tinent d'alcalde i regidora de Municipalització, Pilar Castillejo, va destacar el protagonisme que es vol donar a la participació de la ciutadania i va subratllar la importància que tindrà la discussió i aportacions en els àmbits de la pobresa energètica i els drets i deures de la ciutadania amb l'aigua.


PROGRAMA

Cicle "Els dimarts de l'aigua" i recull d'aportacions
* 3 d'octubre. L'aigua un bé escàs. Al Centre Cultural. De 18 a 19.30 hores. SUSPESA.
* 10 d'octubre. Som aigua: drets humans i béns comuns. Al Casal d'Avis. De 18.30 a 20 hores.
* 17 d'octubre. Alternatives col·lectives a la gestió pública de l'aigua. Al Teatre Auditori. De 18 a 19.30 hores.
* 24 d'octubre. Participem en la gestió de l'aigua. Escola Anselm Clavé. De 18 a 19.30 hores.

Rutes veïnals
* 5 d'octubre. Ripollet i la història de l'aigua. Casa Natura. De 18 a 19.30 hores.
* 28 d'octubre. Ripollet: riu, rieres i entorn de la ribera. Institut Lluís Companys. De 10.30 a 12 hores.

Sessio de conclusió i retorn de les aportacions
Durant el mes de novembre.