Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ciutadans planteja rebaixar la majoria de taxes i impostos municipals

Imatge 1.
Imatge 1
El grup municipal de Ciutadans ha avisat l'equip de govern de Ripollet que es mantindrà "ferm" en una sèrie de rebaixes en els impostos i taxes municipals. Cal recordar que la formació taronja ha donat suport al govern local en les Ordenances Fiscals els dos darrers anys. "Aquest any Ciutadans no cedirà en res si no es pren el cistell sencer", ha manifestat el portaveu del partit, Josep Gabarra.

Aquest "cistell" inclou una rebaixa de l'IBI d'entre "el 5 i el 6%", una diferenciació en els rebuts entre l'habitatge habitual i altres que pugui tenir un propietari, una altra diferenciació entre els propietaris de vehicles que disposen de garatge i els que aparquen al carrer i, lligat amb l'anterior punt, rebaixar la taxa de guals. Una altra demanda de Ciutadans serà "interpretar a la baixa" la taxa de l'aigua.

Una altra demanda del partit liderat per Gabarra serà la taxa d'escombraries. A parer de Ciutadans, aquest rebut s'ha de reduïr i, en contrapartida, l'Ajuntament haurà de "pressionar" l'Àrea Metropolitana de Barcelona perquè augmenti el que paga a l'Ajuntament per l'Ecoparc, que és de 120.000 euros. Una xifra "que no s'ha canviat en deu anys", segons Gabarra.

El líder de Ciutadans a Ripollet ha assegurat que aquestes demandes de rebaixes fiscals ja estaven dins el programa electoral de la formació taronja i que, després de dos anys de legislatura, "ja toca treballar pels problemes de la gent, que són els temes prioritaris".

E.P.