Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet enceta la Setmana de la Mobilitat fent èmfasi en la conscienciació i sensibilització

Imatge 1.
Imatge 1
La rambla de Sant Esteve i les pistes de l'ESBAR van ser els escenaris de la primera jornada de la Setmana de la Mobilitat que va començar el 16 de setembre i que s'allargarà fins a finals de mes amb la intenció de conscienciar per una mobilitat més sostenible i segura i a favor del transport públic.

Des de la nou del matí, tothom qui va voler va poder circular en bicicleta o patinet per un circuit habilitat a les pistes de l'ESBAR, unes bicicletes facilitades pel servei municipal de préstec gratuït R-Bici. També s'hi va poder trobar informació del servei d'aparcament de bicicletes Bicibox que impulsa l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La jornada va comptar amb la participació d'Animales Ripollet, entitat que hi tenia un estand d'informació, i de l'Associació Funcional per a la Integració Social (AFIS), de Cerdanyola del Vallès, la qual va posar a disposició dels ciutadans una sèrie de cadires de rodes per poder usar-les en el circuit de les pistes de l'ESBAR.

De fet, a les 12 i a les 13 h, AFIS va organitzar per la rambla de Sant Esteve un circuit en cadira de rodes perquè es prengués consciència dels obstacles que les persones que han de desplaçar-se en cadira de rodes es troben en el seu quefer diari. En el segon d'aquests circuits va participar el regidor de Mobilitat, Fran Sánchez.

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible continuaran aquest divendres, 22 de setembre, Dia Mundial Sense Cotxes, al carrer de Balmes, en el tram comprès entre els carrers de Padró i de Tarragona. Hi haurà circuit per a bicicletes i patinets, una exposició de bicicletes elèctriques i un recorregut a cegues a càrrec de l'ONCE, entre altres.

E.P.