Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Creu Roja de Ripollet va participar en l'ajut als familiars de l'atemptat a Barcelona

Imatge 1.
Imatge 1
Un equip de la Creu Roja de Ripollet, Cerdanyola i Montcada va participar en el dispositiu d'emergències que es va organitzar els dies 17, 18 i 19 d'agost arran dels atemptats a les Rambles de Barcelona. La tasca principal va ser el trasllat i l'acompanyament als familiars de les víctimes i el suport logístic a altres equips d'emergències.

La tarda del mateix 17 d'agost Creu Roja Catalunya va posar en marxa un operatiu d'emergències que suposava la participació de diferents assemblees locals i comarcals, entre elles la de Ripollet, Cerdanyola i Montcada. L'entitat vallesana va enviar 10 membres que es van encarregar de recollir de l'aeroport als familiars de les víctimes i repartir-los pels diferents hospitals on tenien éssers estimats ingressats. Paral·lelament, els vallesans també es van encarregar de traslladar-los a la Ciutat de la Justícia on es duia a terme el procés d'identificació de les víctimes mortals.

L'equip estava format per infermers, psicòlegs, socorristes de primers auxilis psicològics i conductors, tots ells voluntaris, alguns dels quals eren membres de l'Equip de Resposta Immediata d'Emergència (ERIE), de Creu Roja, concretament del grup d'intervenció psicosocial i, per tant, tenien coneixements per actuar en aquest tipus de situació d'emergència.

Després de l'actuació el mateix dia de l'atemptat i els dies posteriors, la Creu Roja de Ripollet, Cerdanyola i Montcada també va participar en la manifestació del 26 d'agost a Barcelona en rebuig dels fets. En aquest cas la seva tasca va ser la prestació de serveis terrestres preventius.

E.P.