Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Podem Ripollet es desmarca de les paraules de José M. Osuna en l'acte de suport al referèndum

Imatge 1.
Imatge 1
La força política de Podem Ripollet ha assenyalat, a través d'un comunicat de premsa, que no comparteix les declaracions que va fer l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, durant l'acte de suport dels alcaldes al referèndum de l'1 d'octubre. Podem afirma que "les declaracions [d'Osuna] no representen a Podem Ripollet ni al programa amb el qual Decidim Ripollet es va presentar a les eleccions".
Segons el cercle de Podem a Ripollet, "un referèndum amb garanties i vinculant és la millor solució per dur endavant el dret a decidir", però consideren que "la llei de referèndum presentada el 4 de juliol pel Govern de la Generalitat no aclareix els grans dubtes sobre el mateix referèndum, com ara el cens, les urnes, els col·legis electorals...". Per aquesta raó, Podem considera que "aquest no és el referèndum que Catalunya mereix ni necessita per solucionar de forma definitiva el seu futur polític". "Tal com està plantejat, seria repetir de nou un 9N i entrar en un bucle amb una sortida incerta", sentencia l'agrupació.

Per últim, Podem mostra la seva preocupació perquè sigui el govern de Junts pel Sí qui lideri aquest referèndum. "Un govern que ha incrementat de manera substancial les desigualtats socials, ha reduït els espais de debat i pluralitat i que, a més, ha fet una lectura interessada dels resultats de les eleccions autonòmiques del 27 de setembre del 2015", indica el comunicat de Podem. El cercle ripolletenc de Podem acaba el seu escrit afirmant que sempre estarà "a favor del dret a decidir, sempre que es garanteixi la igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania i, per tant, totes les opcions estiguin representades en igualtat de condicions".

J.S.