Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exalcalde Parralejo i les regidores socialistes Martín i Viera renuncien als seus càrrecs electes

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet celebrarà aquest dijous, 6 de juliol, un Ple Extraordinari on l'exalcalde socialista Juan Parralejo i les regidores Rosa Martín i Mar Viera renunciaran als seus càrrecs públics al consistori. En una entrevista realitzada a Ripollet Ràdio el 30 de juny, Parralejo va assenyalar que així "culminarà un procés de renovació de la nostra agrupació tant de càrrecs orgànics com de càrrecs institucionals que va començar pràcticament l'endemà de les eleccions municipals del 2015".

En aquell moment, segons l'exalcalde socialista, "vam entendre que s'havia acabat una etapa i que, per tant, calia enfocar el futur amb noves persones que aportessin aire fresc, noves idees i il·lusions". Un procés que es va iniciar al març amb l'elecció de Luis Tirado com a nou primer secretari del PSC a Ripollet i de l'executiva. "Ara toca [la renovació] al grup municipal i a les tres persones que portem més temps en política fer un pas al costat perquè aquestes noves persones puguin embastar un projecte que faci tornar el PSC a governar a Ripollet", va apuntar Parralejo.

Toni Francolí, Mari Carmen Gutiérrez i José Luis Suárez seran els substituts de Martín, Viera i Parralejo, el qual deixarà la funció pública a l'Ajuntament després de 22 anys, 15 d'ells com a alcalde i la resta com a regidor. En aquest sentit, a Ripollet Ràdio va negar "cansament" i va emmarcar els relleus en una "normalitat" que, a parer seu, va caracteritzar els seus mandats, dels quals va fer un balanç positiu "si comparem com estava el municipi fa 15 anys i com està ara".

En aquest sentit, va assegurar plegar de la política amb la sensació d'haver fet els deures. "Sempre ens hem regit pel compromís electoral i ens hem vist enriquit amb propostes d'altres grups que han acabat amb un Pla d'Actuacions Local presentat abans dels 100 dies de govern, i tothom sabia els projectes i, el més important, hem rendit comptes al final de cada mandat". "Puc passejar pel poble amb el cap ben alt", va assegurar.

Reivindicació del dret a equivocar-se

No obstant això, Parralejo també va reconèixer que ara hagués fet coses com a alcalde diferent de com les va fer en el seu moment. "Amb la perspectiva del temps, hi ha projectes que, si els haguéssim de fer ara, els projectaríem d'una altra manera". Però, alhora, va reivindicar el dret a equivocar-se. "És pitjor no prendre decisions per por a equivocar-se. Això és l'antipolítica. Nosaltres hem fet moltes coses, hem pres moltes decisions, la major part correctes, ens hem dedicat a gestionar el millor possible, amb honradesa, i basant-nos en un principi total de transparència, cosa que l'oposició sempre ho ha reconegut".

Dels molts bons records que va dir que s'emportava de la política, va destacar el fet que "durant el meu mandat he tingut l'oportunitat de visitar moltes cases, d'anar a sopar a cases escollides a l'atzar i rebre informació de primera mà del que els preocupava, i això ha estat molt important per a mi, i sense que ningú ho sabés". I el pitjor, sense dubte, va ser l'accident de l'autocar a Golmayo, el juliol del 2000. "Vam patir molt, però vam deixar a un gran nivell la nostra capacitat d'organització i de no generar premsa sensacionalista. Ho vam fer tan bé que en altres desgràcies ens han trucat per saber com ho vam fer".

Finalment, Parralejo va assegurar que continuarà ajudant el PSC de Ripollet. "Em sento en deute amb el meu partit per tot el que he après durant tots aquests anys. Poder fer i decidir ha estat gràcies al fet que els meus companys han confiat en mi elecció rere elecció. Ara em poso a disposició del partit per aportar la meva experiència".

E.P.