Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

José M. Osuna intervé a l'acte de suport dels alcaldes de Catalunya al referèndum de l'1-O

Imatge 1.
Imatge 1
L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va ser present dissabte passat, 1 de juliol, en l'acte de suport al referèndum de l'1 d'octubre, en el qual hi van ser presents més de 500 alcaldes i alcaldesses. L'acte es va celebrar al paranimf de la Universitat de Barcelona i estava convocat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). A més dels alcaldes i alcaldesses, l'acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i una nombrosa representació de diputats i de regidors i regidores dels consistoris de Catalunya.
L'alcalde J.M. Osuna va ser un dels representants electes que va intervenir durant l'acte en representació del món municipal. En total, van intervenir 9 alcaldes i alcaldesses d'arreu de Catalunya, que representaven diferents punts geogràfics i ideologies polítiques del país, com ara l'alcaldessa de Berga (Montse Venturós), l'alcalde de Sabadell (Juli Fernández), l'alcaldessa de La Bisbal de l'Empordà (Agnès Ferré) o l'alcalde de Tivissa (Jordi Jardí), entre altres. En el seu parlament, José M. Osuna va donar el seu suport a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. "El referèndum de l'1 d'octubre és un acte de normalitat democràtica i també és una oportunitat per canviar les coses en aquest país", va començar dient l'alcalde de Ripollet en el seu parlament.

Osuna va definir el referèndum com a una "eina indispensable per tal de poder assolir la transformació social que molta gent espera". Així ho explicava l'alcalde ripolletenc: "Els alcaldes i alcaldesses que aspirem al canvi no podem romandre passius ni indiferents, sinó que hem de prendre partit el dia 1 d'octubre per tal d'assegurar que sigui un èxit de participació i, en definitiva, la victòria del poble". Segons Osuna, "des del municipalisme, s'ha de vetllar per tal que l'1 d'octubre es pugui celebrar aquest referèndum, perquè és un acte de democràcia, i també és un acte democratitzador davant dels embats antidemocràtics del govern de l'estat". L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va acabar la seva intervenció assegurant que "el dia 1 d'octubre, els ajuntaments faran tot el possible per tal que tothom es pugui expressar i, de ben segur, les urnes estaran plenes de vots".

Fotos: Televisió de Catalunya.

J.S.