Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'edita la guia de la tinença responsable d'animals

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha editat, amb la col·laboració de la Taula de Benestar i Protecció Animal, la nova guia de la tinença responsable d'animals. Es tracta d'un díptic, amb una tirada de 2.000 exemplars, que explica les obligacions i responsabilitats dels propietaris dels animals de companyia. Principalment diu que s'han d'identificar, censar, desparasitar, vacunar i esterilitzar. També passejar, recollir els excrements i no abandonar ni maltractar. El document recull també els beneficis físics i emocionals de tenir un animal de companyia, que compensa, amb escreix, la dedicació que requereixen.
La presentació va anar a càrrec del regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, acompanyat de representants de les entitats FAADA, Animales Ripollet, de Pinetons Veterinària i la regidora d'ERC, Lurdes Serra, formació impulsora de la Taula Animalista. El regidor va destacar l'esforç del govern per dur a terme una política activa de protecció animal, així com la feina de la Taula dde Benestar i Protecció Animal, per coordinar voluntaris i professionals del món d'atenció als animals.

Actualment a Ripollet hi ha censats 1.089 gossos, 53 gats i 3 fures. El registre es pot realitzar a l'OAC i és gratuït. No obstant això, és obligatori que estiguin donats d'alta al registre ANICOM, que es pot fer a qualsevol centre veterinari. El microxip garanteix poder identificar a l'animal en cas de pèrdua. Igualment, es va fer una crida per avisar a la Policia Local en cas que s'observi un animal que no es trobi en condicions o de possible maltractament perquè l'inspeccioni, sancioni i si es dóna el cas es decomissi l'animal. També es va recordar que està prohibit posar sofre, ja que la seva inhalació és perillosa per animals i persones i inútil per evitar que els animals orinin.