Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continua el descens lent però sostingut de l'atur a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'atur a Ripollet continua caient mes rere mes. El ritme és lent, però la realitat és que l'atur ha seguit una tendència a la baixa en els darrers mesos. Aquest mes de maig, Ripollet va registrar una xifra de 2.663 aturats, és a dir 45 persones menys respecte el mes d'abril. Així doncs, la taxa de l'atur a la vila es queda en un 14,60%, encara per sobre de la mitjana del Vallès Occidental, que se situa en el 12,46%.
Ripollet encara té unes xifres de l'atur importants, col·locant-se com un dels vuit municipis de la comarca amb una taxa superior a la mitjana del Vallès Occidental. Malgrat tot, les xifres són millors que ara fa un any. Fa 365 dies, hi havia un total de 3.111 aturats, quasi 450 desocupats més que ara mateix. Com en mesos anteriors, les dones són les que pateixen l'atur amb major cruesa. El 14,8% de les dones estan a l'atur, quasi 5 punts per sobre dels homes (10,3%). Però, a més, l'atur s'ha reduït en els últims 12 mesos més ràpidament entre els homes que les dones. La taxa de l'atur entre els homes cau gairebé un 20% en un any, i només un 11,5% entre les dones.

En l'àmbit comarcal, el Vallès Occidental va tancar maig amb una taxa del 12,46%, el que representa un total de 53.718 vallesans a l'atur. Pel que fa a tot Catalunya, l'atur també ha anat a la baixa, amb una reducció del 3,4% respecte a les dades de fa un mes. Així doncs, hi ha 409.490 catalans en situació d'atur, un 11,77% del total de la població activa.

J.S.