Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de diàleg del Taulí torna a demanar una reunió amb el conseller de Salut

Imatge 1.
Imatge 1
L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va participar el 7 de juny en la cinquena trobada de la taula de diàleg dels ajuntaments de l'àrea d'influència de la Corporació Sanitària Parc Taulí. També hi van assistir representants de Cerdanyola del Vallès, Castellar del Vallès, Badia, Sabadell, Palau-solità i Plegamans, Sant Llorenç Savall i del municipi amfitrió, Polinyà.

Els ajuntaments van acordar tornar a demanar una reunió urgent abans del 15 de juliol amb el conseller de Salut del Govern de la Generalitat, Antoni Comín, després de la que es va fer el 12 d'abril. La Conselleria va respondre que convocaria tots els ajuntaments que conformen la Taula a una reunió amb el gerent i el director de la regió sanitària. Tot i així, però, i donada la necessitat urgent de dotar de pressupost i personal tant l'atenció primària de les poblacions com el Servei d'Urgències del Parc Taulí, la Taula exigirà que a aquesta reunió també assisteixi el conseller.

Per altra banda, la Taula va acordar demanar a la Corporació Sanitària Parc Taulí la creació d'un Consell de Participació que inclogui, a més dels representants que la Corporació consideri adients, els ajuntaments de l'àrea d'influència del centre hospitalari sabadellenc i altres agents socials.

Finalment, tots els municipis representats també van acordar demanar les dades d'activitat i recursos dels centres d'atenció primària del territori per tal de fer una valoració conjunta de com han afectat, en aquestes poblacions, les retallades en salut pública dels darrers anys.

La Taula de Diàleg dels Ajuntaments de l'Àrea d'Influència de la Corporació Sanitària del Parc Taulí es realitzen periòdicament per a posar en comú les problemàtiques i mancances detectades a cada població relacionades amb l'atenció sanitària. Els municipis que en formen part són: Barberà del Vallès, Badia, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Llorenç Savall i Sentmenat.

E.P.