Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La diputada Anna Simó assisteix a Ripollet a un debat d'ERC sobre educació

Imatge 1.
Imatge 1
La secció local d'ERC-JpR va acollir el 6 de juny al vespre un debat sobre l'educació del futur amb Anna Simó, diputada al Parlament i encarregada d'Educació a ERC; David Atzet, de l'Escola Nova 21; Rafa Homet, diputat a la Diputació de Barcelona; i Lurdes Serra, regidora d'ERC-JpR a Ripollet. L'acte s'emmarca en la campanya La República que farem que ERC porta a terme arreu del país.

Lurdes Serra va ser l'encarregada de fer la presentació dels ponents i del motiu del debat. "Quan se'ns va proposar fer-lo no vam dubtar que el tema havia de ser l'educació". En aquest sentit, la regidora ripolletenca va recordar el suport del seu partit al desig de set instituts de les escoles del Martinet i els Pinetons.

Rafa Homet va obrir el debat apuntant que l'educació ha de ser "un acte de país", amb un model sòlid i on l'alumne estigui al centre del sistema. A més, a parer seu cada municipi hauria de tenir el seu model de centre educatiu basat en la responsabilitat de l'equip docent i en la confiança de les famílies.

David Atzet, per la seva banda, va definir el model de l'Escola Nova 21 com una "sinergia" que vol canviar el sistema educatiu "des de dins" i també amb l'alumne com a protagonista, un sistema "que valori les seves emocions i les diferents formes d'aprenentatge". Atzet també va demanar als centres educatius "no viure d'esquena a la realitat social".

Anna Simó, finalment, va confessar que "primer cal arreglar els problemes més bàsics del sistema" per a després "preparar-ne un de nou amb un acord de país que serveixi com a marc de referència durant 15 o 20 anys però que pugui evolucionar amb la societat".

La diputada va destacar també que caldrà millorar la formació dels docents, fomentar la inclusivitat dels centres per "evitar guetos", buscar l'excel·lència de l'alumnat i afrontar un nou model de Formació Professional "que atregui la societat".

E.P.