Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC demana la dimissió del regidor d'Educació pel nou model dels casals d'estiu

Imatge 1.
Imatge 1
El PSC ha demanat la dimissió del regidor d'Educació, Oriol Mor, per "incompetència i irresponsabilitat" en el nou model dels casals d'estiu, segons el primer secretari del PSC de Ripollet, Luis Tirado. A parer de Tirado, Mor "ha creat un problema on no existia cap. És un tema ideològic perquè volien canviar la forma pedagògica".

Des del PSC apunten que fins a l'any passat les escoles, les AMPA i l'Ajuntament tenien un model únic de casals gestionat per La Gresca i L'Estel amb un preu de 180 euros per cinc setmanes amb excursions incloses. Les famílies amb pocs recursos podien accedir a beques específiques. L'Ajuntament feia una aportació de 40.000 euros.

"Ara hi ha quatre models diferents", segons Tirado, "i amb tarifes diferents". A més, "no han augmentat el nombre de places en un moment en què ha baixat l'atur i, per fortuna, hi ha més pares i mares que treballen". Això hauria provocat que "es vegin coses tercermundistes, com cues de fins a set hores de pares i mares, alguns plorant perquè s'han quedat sense places".

Tirado també es va queixar que no existeixen unes bases per a beques específiques per als casals. "Les famílies amb pocs recursos han de demanar una reunió amb l'educador social, qui és qui determina si es dóna la beca o no".

El regidor d'Educació va contestar al Ple de maig, celebrat el dia 25, la demanda de dimissió del PSC demanant que la presentin al Consell Escolar Municipal. Mor, però, va mostrar "respecte per la singularitat dels projectes que s'han fet", i va apuntar que el model d'enguany "és un punt de partida tècnic per reunir propostes de casals". A més, també va assegurar que els preus dels casals "ara han baixat".

E.P.