Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es crea un canal de YouTube per donar visibilitat a les persones amb discapacitat

Imatge 1.
Imatge 1
Cojos en Lucha és el nom del canal de YouTube que ha posat en marxa Alberto Castro, exregidor de l'Ajuntament de Ripollet. Segons ell mateix ha explicat, la intenció del canal és la de donar visibilitat a les persones amb discapacitat, millorar la sensibilitat social cap a aquestes i ser una eina útil per al col·lectiu.


Els vídeos tenen diverses seccions com ara Manda huevos, on es presenten temes controvertits per a les persones amb discapacitat, per exemple la manca d'accessibilitat a espais públics. Es tracta d'una secció on l'audiència pot enviar les seves problemàtiques perquè Alberto en doni veu. Altres seccions del canal són El cojo viajero, que recull informació de llocs des del punt de vista de les persones amb mobilitat reduïda, un apartat d'entrevistes (Cojeando con...), un altre d'anàlisis de propostes d'ajuda tècnica (Tú qué usas), i un altre de resolució de problemes del dia a dia (Tú cómo lo haces).

Els vídeos, a més, tenen un ritme àgil i dinàmic i estan realitzats amb un to irònic i divertit. Alberto també és incisiu però respectuós i tot el contingut que apareix en el canal està contrastat per a generar credibilitat. Amb un mes que està en marxa, el canal ja té prop d'un centenar de subscriptors.

E.P.