Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de l'escola Gassó i Vidal munten una exposició sobre la història de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Els alumnes de cicle mitjà de l'escola Gassó i Vidal han elaborat una exposició titulada La nostra localitat: Ripollet amb tots els treballs realitzats al llarg del curs i que han pogut visitar les seves famílies. D'aquesta manera, els joves estudiants han pogut comparar l'abans i el després de Ripollet observant els canvis demogràfics i físics de l'entorn.

Els alumnes s'han endinsat en la història del municipi a partir dels seus interessos i del que ja sabien. Ha estat una feina d'investigació i experimentació a través de llibres, sortides, testimonis de familiars i personal de l'escola, i també visites al Cabraboc, els Diables i les Bruixes, la Casa Natura o l'Ajuntament.

Per a realitzar el treball, l'escola també va visitar el Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata per conèixer i apropar-se a personatges importants de Ripollet com ara Josep Maria Brull, Andreu Solà o l'origen del mateix Molí d'en Rata. Els alumnes han treballat amb fang fent escultures com feia Brull, han pintat quadres com Andreu Solà i han fet un monument de filferro com el que hi ha a la plaça de la Sardana.

Finalment, han après l'himne de Ripollet i han enregistrat un vídeo de l'experiència en anglès que es pot veure al blog de l'escola. També han realitzat una pràctica didàctica plàstica que han decorat amb una poesia inventada pels alumnes parlant de tot allò que han anat descobrint del lloc on viuen.

E.P.