Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El modernisme a Ripollet, protagonista del Dia Internacional dels Museus 2017

Imatge 1.
Imatge 1
Unes 200 persones han participat aquest cap de setmana a les diferents activitats organitzades per la Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica en el marc del Dia Internacional dels Museus i la Nit del Museus. Elements arquitectònics modernistes com la rajola hidràulica, l'obra del pintor ripolletenc Andreu Solà i fins i tot la figura de Clavé han estat molt presents a l'edició d'enguany, dedicada al modernisme a Ripollet. Unes activitats que han comptat amb la col·laboració de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, amb una sessió especial de Nits de Música durant la Nit dels Museus, on també hi van participar Amics del Teatre i la Societat Coral "El Vallès".
Tot i que la manca de quorum va fer suspendre la visita a la fàbrica de mosaics Martí, a Manresa, divendres al matí, el vespre-nit va ser tot un èxit, amb la visita guiada a l'exposició 'Catifes de ciment', Nits de música i l'actuació de la Societat Coral "El Vallès" per cinquè any consecutiu.

Les activitats van continuar dissabte a la tarda, amb portes obertes al CIP i al Molí d'en Rata. Unes sis famílies van participar a la visita teatralitzada al Molí d'en Rata, amb taller de pa inclòs, mentre que altres persones preferien realitzar l'itinerari pel poble, on van descobrir elements modernistes que encara perviuen a Ripollet, com ara façanes i edificis emblemàtics. Fins i tot van poder visitar Cal Queixalista, al carrer dels Afores, i el jardí romàntic de la casa de la família Padró.

Diumenge al matí, a més de portes obertes i visites guiades al Molí d'en Rata i a l'exposició 'Catifes de ciment', es va realitzar una altra per a públic familiar, on els participants van poder dissenyar i pintar la seva pròpia rajola modernista. Les activitats van finalitzar amb la presentació de la Joia del Museu, que enguany ha estat la paleta el pintor Andreu Solà, una donació de la família de l'artista, juntament amb tres de les quatre medalles que el pintor va rebre en reconeixement a la seva obra. Totes quatre peces s'exhibeixen a l'entrada del CIP Molí d'en Rata.

R.H.