Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal rebutja la disposició dels pressupostos estatals sobre remunicipalització

Imatge 1.
Imatge 1
El Ple del Consell Comarcal va aprovar per majoria, dijous 18 de maig, una moció presentada conjuntament pels grups del govern PSC, ERC i PDCAT i en la qual es mostra la disconformitat de l'ens comarcal amb la Disposició 27 dels Pressupostos Generals de l'Estat que aquests dies s'estan tramitant. Una disposició que impedeix incorporar personal municipal en cas de remunicipalitzacions. La moció va comptar amb el suport dels grups comarcals del PSC, ERC, PdCAT, Entesa i CUP-CAV. Hi va votar en contra el PP i Ciutadans.
La disposició addicional 27 estableix que "de manera indefinida", els ajuntaments i les seves empreses públiques no podran incorporar com a funcionaris ni com a personal laboral -ni tant sols com a interins o eventuals- els empleats i empleades de contractes i concessions privatitzades "quan els contractes (d'aquestes) s'extingeixin pel seu compliment, per resolució, inclòs el rescat, o si s'adopta el segrest o intervenció del servei". Tampoc podran fer-ho a l'absorbir fundacions, consorcis i empreses públiques segons la versió inicial dels Pressupostos Generals de l'Estat.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental comunicarà al Ministerio de Economia y Hacienda la disconformitat del Ple envers aquesta nova normativa i l'instarà a rectificar. A més, és seguirà treballant per tal d'aprofundir en el debat territorial al Vallès Occidental sobre el model de gestió dels serveis públics en la recerca de la seva màxima eficàcia i s'informarà al Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental sobre aquesta qüestió i sotmetre-la a debat.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha assegurat que "si hi ha una administració que ha fet els deures per reduir el dèficit públic són els ajuntaments i és gràcies a aquests que el dèficit públic no està desbocat. Ara amb aquesta Disposició s'utilitza l'excusa del dèficit i no ens permeten poder gestionar de la millor manera possible els serveis. No sabem si remunicipalitzar un servei és o no la millor solució però volem que els ajuntaments puguin decidir democràticament si volen internalitzar serveis o no".

La moció aprovada apunta que "el fet que els ajuntaments no puguin incorporar com a treballadors públics el personal de les concessions dificulta molt aquest procés d'internalització de serveis que s'ha iniciat a molts ajuntaments de la comarca i suposa un obstacle molt difícil de superar, a banda que és un greu atemptat contra l'autonomia municipal".

R.H.