Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Deu estudiants de batxillerat ripolletencs reben el reconeixement pels seus treballs de recerca

Imatge 1.
Imatge 1
El Teatre Auditori del Mercat Vell va ser l'escenari de l'acte de reconeixement pels treballs de recerca de 25 estudiants de batxillerat de Ripollet, Montcada i Reixac i Santa Perpètua de Mogoda. L'acte, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VI, va comptar amb la presència de l'alcalde de Ripollet, José María Osuna i la seva homòloga de Santa Perpètua, Isabel Garcia. També van ser-hi presents Maria Vide, directora del Centre de Recursos Pedagògics i Carme Vigués, directora dels Serveis Territorials a la comarca.

Els premis pretenen reconèixer tota la investigació que duen a terme els alumnes de batxillerat en l'elaboració del treball de recerca i és el professorat de cada institut el que tria les investigacions que mereixen rebre un reconeixement. Els premis de recerca reconeixen treballs individuals o per parella.

En aquest sentit, de Ripollet van ser reconeguts els treballs de David Gutiérrez i Gerard Latorre (Acostant-nos al sol) i d'Emma Tornay i Ioana Andreea (A la sombra del sombrero), de l'Institut Can Mas. De l'Institut Lluís Companys van ser premiats Ana Pacheco (El tabú de la mort) i Ivo Samuel Giosa i Miguel Melero (Són art els videojocs?). I de l'Institut Palau Ausit van rebre el guardó Omar Bajjà (Construcció d'un dron) i Àlex Bueno i Marc Cuadrado (La Catalunya medieval durant la presència islàmica).

De Montcada i Reixac, 10 alumnes van rebre el reconeixement. De l'Institut La Ferreria: Rubia Naz Ali Kousar per De la invisibilitat al protagonisme. El cas de les dones pakistaneses, i Míriam Caravaca i Víctor Medina per Conservació d'aliments frescos a la nevera. Quina és la millor manera d'evitar els microorganismes? Del centre La Ribera, les premiades van ser Clara Blanch (On acaben els records. L'Alzheimer) i Latifa Bonnouh (Desenvolupament de les habilitats socials en la infància i l'adolescència). De l'Institut Montserrat Miró: Ainhoa Sierra i Josefina Dolores Álvarez (L'indi al llarg de la història) i Laura del Valle (English teaching in Montcada: motivating children and teenagers). Del Col·legi La Salle van rebre el guardó Daniel Gonzalo (Estudi de l'impacte de les TIC i el mercat laboral de Montcada i Reixac) i Pedro López (Disseny i construcció d'una impressora 3D controlada mitjançant Arduino).

A Santa Perpètua de Mogoda, els guardons van ser per a 5 estudiants. De l'Institut Estela Ibèrica, Nil Ventura (Fotoperiodisme gràfic a Santa Perpètua en dues temporalitats històriques diferents. La visió d'un poble partint de l'obra d'en Pere Riera) i Rebeca Moreno i Sandra Pérez per És a les teves mans. Del centre Rovira Forns van ser premiats Magí Mata (Reforestació. El projecte del bosc de Can Déu) i Víctor Romero (Índex IBMWP: perquè l'aigua no és només per a nosaltres).

Podeu veure totes les fotos de l'acte al Facebook d'InfoRipollet.

E.P.