Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIP Molí d'en Rata reuneix art, patrimoni i memòria parlant del modernisme pel Dia dels Museus

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest cap de setmana arriba una nova edició del Dia Internacional dels Museus. Ripollet s'hi adhereix un any més, amb un programa ple d'activitats que comencen aquest divendres, 19 de maig. Els actes comencen divendres al matí amb una visita a la fàbrica de mosaics Martí, a Manresa, que encara elabora rajoles hidràuliques. Al vespre, a partir de les 19 hores, tindrà lloc l'especial Nit dels Museus, que comptarà amb la col·laboració de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell i les Nits de Música, Amics del Teatre i la Societat Coral "El Vallès".
La vetllada començarà amb una visita guiada a la mostra Catifes de ciment (19 h). A les 21.30 h, tindrà lloc les Nits de Música, amb la col·laboració d'Amics del Teatre. És el quart any consecutiu que les Nits de Música hi col·laboren. En aquesta ocasió, entrellaçaran el moviment arquitectònic i artístic del modernisme, tema central a Ripollet enguany, amb la música. El punt final de la celebració el posarà la Societat Coral "El Vallès" amb la seva actuació (23 h), a càrrec de la Coral Tradicional.

Enguany, la temàtica central escollida a Ripollet per commemorar el Dia Internacional dels Museus és el modernisme a la vila, i la petjada que encara perviu en molts edificis. Per aquesta raó, s'ha incorporat un itinerari pel poble (dissabte, 20 de maig, 18 h), en el qual es podran veure façanes i edificis emblemàtics: Cal Magí (pl. de l'11 de setembre) o Cal Teixell (actual Casal de Joves), entre altres. Com a Joia del Museu, s'exhibirà la paleta que utilitzava el pintor Andreu Solà, una eina molt important i personal que, a més, acumula més de 100 anys. La família de Solà ha donat al CIP aquest objecte per continuar contribuint a la difusió del pintor i la seva obra. La paleta s'exposarà juntament amb tres medalles que Andreu Solà va aconseguir en sengles concursos pictòrics.

El programa d'activitats també inclou visites guiades a l'exposició Catifes de ciment, i dues jornades de portes obertes dels dos edificis de l'equipament. Enguany, es repetiran les visites teatralitzades al Molí d'en Rata, que es van iniciar l'any passat i que tant èxit d'assistència van tenir.

Fotos: Instantània d'una visita teatralitzada de l'any passat, cartell de la celebració i imatge de la presentació dels actes del Dia Internacional dels Museus, celebrada dilluns passat.

J.S.