Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reaccions a la renúncia de MinobisICV demana disculpes a la degana del Col·legi de Periodistes

Equip de govern i oposició han coincidit en lamentar els fets de la darrera sessió del Consell Editorial de Ripollet, però s’han acusat mútuament de la crispació viscuda a la reunió. Iniciativa ha fet públic un comunicat on demana disculpes a la presidenta delegada del CEAR, la degana del Col·legi de Periodistes, Montserrat Monobis, dient que “en cap moment han volgut posar en dubte la seva professionalitat ni representativitat”. Mentre el PSC ha sortit en defensa de la legitimitat del CEAR i la seva presidenta, el Compromís i Iniciativa han criticat que no s’hagi produït una trobada conjunta de tots els grups polítics abans de la sessió. En canvi, el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Castro, ha manifestat que els grups sabien que la seva intenció era celebrar la trobada conjunta un cop el CEAR s’hagués pronunciat. Fins al moment, ni les dues rondes de reunions, ni la frustrada convocatòria del CEAR, agreujada per la renúncia de Minobis, han permès concretar cap solució per desencallar la situació de Ripollet Ràdio. Malgrat tot, el regidor de Participació Ciutadana ha anunciat que es reprendran les negociacions i que farà un intent d’intentar trobar vies de consens en una reunió amb tots els grups alhora.

El regidor de Participació Ciutadana, Alberto Castro, ha lamentat els fets de la darrera reunió del Consell Editorial de Ripollet, tot criticant que “es va posar en entredit la solvència de la presidenta, els professionals i les entitats representades al Consell”. Castro ha dit sentir-se “trist” perquè “s’ha desvirtuat un òrgan de gran representativitat amb l’objectiu de paralitzar la gestió de govern” i “s’ha abortat la possibilitat d’escoltar la veu independent del Consell Editorial”. No obstant, el regidor socialista ha manifestat la seva voluntat de realitzar una trobada amb tots els partits polítics per tal de “reprendre la dinàmica de reunions per desencallar la situació de Ripollet Ràdio”. Finalment, Castro reitera la seva voluntat de “tirar endavant els mitjans de comunicació municipals que Ripollet es mereix, tot i els moments de reajustament ecònomic profund que pateix l’Ajuntament a causa del bloqueig que realitza l’oposició”.

Per la seva part, el Compromís per Ripollet ha adreçat un comunicat a la premsa, manifestant que abans de convocar el Consell Editorial “calia haver definit com volem que siguin els mitjans de comunicació municipals i com fem per defensar-los de l’intrusisme del partit que governa”. En declaracions de Pilar Castillejo, “quan haguem fet el replantejament del model de mitjans de comunicació municipals podrem aclarir el paper del propi CEAR, si ha d’existir o no i amb quines finalitats i objectius”. Segons la regidora, “convocar ara el Consell Editorial sembla més un intent de distorsionar el debat, que no pas una voluntat real d’afrontar el problema que té el govern socialista amb els mitjans de comunicació municipals”. El comunicat finalment afirma que aquests mitjans “han de ser plurals per defensar els drets dels ciutadans a ser informats. No poden, com passa en aquests moments amb El Butlletí, ser una eina de propaganda al servei del Partit Socialista”.

La darrera força en pronunciar-se ha estat l’agrupació local d’Iniciativa per Catalunya. Segons un comunicat dels ecosocialistes, “en cap moment posem en dubte la professionalitat ni la representativitat de la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i demanem disculpes públicament si s’ha pogut sentir ofesa”. Segons ICV, el que sí qüestionen és “la idoneïtat d’haver convocat un CEAR sense haver buscat un consens polític previ sobre el model de mitjans de comunicació municipal” i insisteix en aquesta trobada s’hauria de debatre “un canvi en els mitjans de comunicació municipals en el sentit d’aïllar el sistema, en la mesura del possible, de la influència política en combinació amb un eix participatiu que mantingués en contacte societat i mitjans de comunicació municipals”.