Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La PAH Ripollet-Cerdanyola celebra el 5è aniversari amb una festa al parc Rizal

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest pròxim dissabte, 13 de maig, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca Ripollet-Cerdanyola celebra el seu 5è aniversari amb una festa que s'allargarà tot el dia. El lloc escollit per a la cita és el parc Rizal, on està ubicada des del febrer del 2016, la seva seu social.
La festa començarà a les 9 hores, amb un esmorzar popular. A les 9.30 h, el grup Rhythm'n'Moyo oferirà una batucada, que anirà seguida de l'espectacle infantil de la 'Payasa Lilina'. A partir de les 11 del matí, es podrà gaudir d'un taller de maquillatge infantil, i de les actuacions del Cuadro Andaluz, la Peña Macarena i La vieja escuela de la calle (hip hop). A les 14 h, es durà a terme un dinar popular amb una gran paella, al preu de 3 euros la ració. A les 15.30 h, serà el torn dels Diables de Ripollet. I, a partir de les 17 hores, el protagonisme serà per a la música, amb les actuacions dels Nails Clipper (blues) i Remolke (rock).

La lluita continua després de 5 anys
La celebració d'aquest 5è aniversari arriba en un moment molt actiu de la PAH. Precisament, la Plataforma mantenia fins a la setmana passada una acció indefinida davant l'oficina de Caixabank dels Quatre Cantons, a Cerdanyola. La seva protesta buscava una solució per a dues famílies de Ripollet, els casos de l'Encarni i la Maika, amb hipoteques multidivisa i amb IRPH, respectivament. La negociació entre la PAH i Caixabank s'ha reobert, després de 24 dies de protesta indefinida i de la pressió exercida per l'Ajuntament de Ripollet de retirar el capital dipositat a Caixabank i cancel·lar totes les seves operacions amb aquesta entitat bancària si no s'obria la negociació. Ambdues parts estan citades aquest divendres, 12 de maig.

Els casos de l'Encarni i la Maika
L'Encarni, del barri del Pont Vell, té una hipoteca multidivisa. El crèdit és de 208.000 euros signat fa 8 anys i s'ha incrementat fins als 215.000, tot i haver aportat fins al moment uns 90.000 euros. Està pagant una quota d'uns mil euros mensuals, tot i ser una família monoparental. Per la seva part, la Maika, de Can Clos, té una hipoteca regida per l'IRPH. També té una quota de 1.000 euros. Deu 180.000 euros i ha intentat vendre's el pis però no li donen per cobrir el deute. La PAH demana per ambdues que La Caixa els converteixi les hipoteques a l'euríbor i una quota d'uns 500 euros al mes per poder pagar i viure.

Fotos: Imatge de la festa de l'any passat i cartell oficial de la festa d'enguany.

J.S.