Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada sobre la importància de la participació ciutadana en la remunicipalització de l'aigua

Imatge 1.
Imatge 1
El Local va acollir el 26 d'abril una xerrada sobre la remunicipalització de l'aigua. L'acte, organitzat per Decidim Ripollet, va anar a càrrec de Francisco Rodríguez, de la Taula de l'Aigua de Terrassa. Després d'una breu presentació per part de la primera tinent d'alcalde de Ripollet, Pilar Castillejo, Rodríguez va començar explicant el procés de remunicipalització del servei que s'està duent a terme al seu municipi, especialment en l'àmbit de la participació ciutadana i la nova forma de gestió pública.

Rodríguez, tot i que va confessar desconèixer la situació de la remunicipalització de l'aigua a Ripollet, va apuntar que els plantejaments comuns entre els dos municipis són els de la participació ciutadana en la gestió del servei i la transparència d'un procés que, a parer seu, no té cap mena de complexitat, a banda de la qual pretenen aplicar les empreses que ara gestionen el servei d'abastament d'aigua.

Unes empreses que "consideren seu el servei" i, per aquest motiu, "estan iniciant processos de judicialització quan se'ls acaba la concessió". En aquest sentit, Rodríguez va apuntar que aquestes empreses podrien tenir contactes amb el govern central en relació al fet que els Pressupostos Generals de l'Estat posin traves a la remunicipalització de serveis, tal com denunciava el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

E.P.