Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La PAH protesta a Barcelona després de 18 dies sense resposta

Imatge 1.
Imatge 1
Dimecres, 26 d'abril, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca Ripollet-Cerdanyola, va traslladar la seva protesta a les oficines de Caixabank al passeig de Gràcia de Barcelona, després de 18 dies sense resposta davant l'oficina de la carretera de Barcelona. La PAH manté la seva acció indefinida per tal de buscar una solució als casos de l'Encarni i la Maika, amb hipoteques multidivisa i amb IRPH, respectivament. Després d'ocupar l'oficina i protestar durant tot el dia, amb la intenció, fins i tot, de fer-hi nit, 10 vehicles antiavalots dels Mossos van desallotjar una trentena de manifestants.
La protesta ha comptat amb el suport de moltes PAH locals, que asseguren que "Caixabank, una vegada més, queda en evidència, mostrant la seva manca de voluntat social".

Els casos de l'Encarni i la Maika
L'Encarni, del barri del Pont Vell, té una hipoteca multidivisa. El crèdit és de 208.000 euros signat fa 8 anys i s'ha incrementat fins als 215.000, tot i haver aportat fins al moment uns 90.000 euros. Està pagant una quota d'uns mil euros mensuals, tot i ser una família monoparental. Per la seva part, la Maika, de Can Clos, té una hipoteca regida per l'IRPH. També té una quota de 1.000 euros. Deu 180.000 euros i ha intentat vendre's el pis però no li donen per cobrir el deute.

La PAH demana per ambdues que La Caixa els converteixi les hipoteques a l'euríbor i una quota d'uns 500 euros al mes per poder pagar i viure.

La PAH Ripollet-Cerdanyola preveu ara celebrar una assemblea per tal de fixar altres protestes i "reinventar-se fins a aconseguir una solució", com assegura el seu portaveu, José Villacañas.

R.H.