Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal denuncia que els Pressupostos de l'Estat posen traves a la remunicipalització

Imatge 1.
Imatge 1
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha alertat que els Pressupostos Generals de l'Estat "posen traves als processos de remunicipalització" com el que s'està estudiant a Ripollet amb el servei d'abastament de l'aigua, "impedint la subrogació del personal de les empreses concessionàries". Per al president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, aquest fer "és un atac a l'autonomia municipal".

Segons una disposició addicional del projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat, els ajuntaments i les seves empreses públiques no podran incorporar com a funcionaris ni com a personal laboral -ni tan sols com a interins o eventuals- els empleats i empleades de contractes i concessions privatitzades "quan els contractes (d'aquestes) s'extingeixin pel seu compliment, per resolució, inclòs el rescat, o si s'adopta el segrest o intervenció del servei". Tampoc podran fer-ho en absorbir fundacions, consorcis i empreses públiques segons la versió inicial dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Giménez indica que "el fet que els ajuntaments no puguin incorporar com a treballadors públics el personal de les concessions dificulta molt el procés d'internalització de serveis que s'ha iniciat a molts consistoris de la comarca i suposa un obstacle molt difícil de superar, a banda que és un greu atemptat contra l'autonomia municipal".

Per tot això, des del Consell Comarcal del Vallès Occidental es farà arribar als diputats i diputades catalans a Madrid la petició que en el tràmit parlamentari que s'ha de celebrar a principis de maig, es puguin presentar esmenes a la disposició addicional, per poder canviar aquest aspecte del Projecte de Llei dels Pressupostos Generals, garantint l'autonomia municipal de cada ajuntament.

Així mateix, des del Consell Comarcal es posarà aquesta qüestió sobre la taula al proper Consell d'alcaldes i alcaldesses que es celebri, per tal de poder debatre amb els ajuntaments com aquesta mesura pot afectar els processos d'internalització de serveis que s'estan iniciant en aquests moments a diferents municipis de la comarca i als treballadors i treballadores de les diferents empreses que actualment presten els serveis.

E.P.