Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'acord de l'Associació d'Espectadors i Jazz Terrassa augmenta l'oferta musical al Teatre Auditori

Imatge 1.
Imatge 1
Sumar esforços i reforçar l'oferta de música en directe. Aquests són els dos objectius bàsics de la col·laboració que han iniciat l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell i l'Associació d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa. Ambdues entitats van presentar dilluns, 24 d'abril, aquest acord de col·laboració. El president de l'Associació d'Espectadors, Joan Ramon Gordo, i la coordinadora de Jazz Terrassa, Susana Carmona, van detallar els beneficis d'aquesta col·laboració. Per una banda, l'entitat ripolletenca reforça la seva oferta musical, incorporant els diferents estils de la música negra (jazz, blues, funky, etc.). Per altra banda, totes dues entitats es promocionaran mútuament. A la llarga, l'objectiu és generar sinergies, que permetin una col·laboració més estreta entre ambdues associacions.

Aquest conveni es rubricarà el pròxim 12 de maig d'una forma molt especial, òbviament no serà en un paper sinó a sobre d'un escenari i amb la música com a protagonista. L'acord s'estrena amb un concert al Teatre Auditori del Mercat Vell. Pujarà a l'escenari el conjunt Funkystep and The Sey Sisters, a les 21 hores. L'elecció ha anat a càrrec de l'entitat Jazz Terrassa, que ha volgut portar a Ripollet un grup enèrgic, que arriba a un públic molt divers, ja que fusiona el funky, el soul i el jazz amb ritmes africans. Funkystep and The Sey Sisters presenten un espectacle ple de força, que convida el públic a ballar i passar-ho bé.

De moment, l'acord preveu aquest concert i la promoció a través de la pàgina web de Jazz Terrassa. Per al concert, es podran comprar les entrades on-line, a través del portal terrassenc, una opció amb la qual l'Associació d'Espectadors encara no compta. A més, es promocionaran les activitats de totes dues entitats a través dels seus webs.

Un acord centrat en les afinitats
Tant Joan Ramon Gordo com Susana Carmona van destacar durant l'acte de presentació del conveni que entre totes dues entitats existeixen moltes afinitats. "Volem que la col·laboració no només es basi en l'intercanvi d'informació sobre grups, sinó que també hi hagi alguna cosa més al darrere, que es pugui generar més relació entre els seus socis, generar sinergies i col·laboracions entre les dues associacions", ha explicat Gordo. El president de l'Associació d'Espectadors ha indicat: "Aquest acord ens potencia, ens permet donar-nos a conèixer i, en el futur, ens pot generar algun tipus de col·laboració més profunda; estem iniciant una relació que esperem que sigui fructífera i positiva". Joan Ramon Gordo va assenyalar que l'entitat ripolletenca era conscient, des de feia temps, que la seva oferta musical estava orfe dels ritmes negres, com ara el funk, el blues o el jazz. Aquest acord amb Jazz Terrassa serveix per pal·liar aquesta mancança.

Per la seva banda, Susana Carmona ha declarat: "Estem molt contents que l'Associació d'Espectadors truqués a la nostra porta per iniciar aquest conveni, ha estat una iniciativa seva, que nosaltres l'acceptem encantats". Per a la coordinadora de Jazz Terrassa, és un conveni que pot créixer amb el temps, i el primer pas d'aquesta col·laboració és el concert del 12 de maig. "Que ens reconeguin el nostre treball i la nostra experiència ens afalaga", ha explicat.

Energia i força a l'escenari
Aquest primer concert que marca l'acord entre les entitats anirà a càrrec de Funkystep and The Sey Sisters, com ja s'ha dit anteriorment. El grup, que està format per 9 músics, arriba amb el seu primer CD a sota el braç, A matter of funk. En aquest primer treball discogràfic, el conjunt ha compost tots els temes, entre els quals n'hi ha dos en català. Només s'inclou una versió de Why am I treated so bad de The Staple Singers, un tema en què es reivindiquen els drets socials dels negres. Funkystep es va crear el 2006, i al principi versionava grans clàssics de la música negra. El 2009 la banda va incorporar a Kathy i Yolanda Sey, les dues germanes de la cantant original, Edna Sey, i el conjunt es va passar a dir Funkystep and The Sey Sisters. A partir d'aquí, la banda ha anat agafant personalitat, guanyant força amb les tres veus cantants, i finalment han creat els seus propis temes.

Fotos: A la primera, d'esquerra a dreta, Susana Carmona, Yolanda i Kathy Sey i Joan Ramon Gordo. A la tercera, Oriol Carbonell, manager de Funkystep and The Sey Sisters, i Oriol Bacardí, suport tècnic de Jazz Terrassa. Cinquena foto, imatge promocional de Funkystep and The Sey Sisters.

J.S.