Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta un llibre per reivindicar la figura de Montserrat Roig

Imatge 1.
Imatge 1
La periodista i escriptora Aina Torres va presentar el 19 d'abril el seu llibre Monserrat Roig, la memòria viva. L'acte va tenir lloc al Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata. L'obra és una reivindicació de Montserrat Roig des de les perspectives del feminisme, la literatura, el periodisme i la memòria històrica. El volum inclou documents privats com cartes manuscrites, fotografies i, fins i tot, les primeres línies de la darrera novel·la que Roig va començar abans de morir.

L'autora també va explicar que el llibre inclou anècdotes dels primers reportatges periodístics elaborats per Roig i de com va influir en periodistes actuals com Mònica Terribas, que ha elaborat el pròleg del llibre. En l'aspecte biogràfic, Torres va revelar les influències familiars de Roig i com va començar a escriure a la universitat al mateix temps que militava al PSUC.

Segons l'autora, a Roig no li va ser fàcil ser escriptora i mare. Tot i això, va escriure cinc novel·les, dos reculls de contes i diversos assajos. Però també va excel·lir en el periodisme escrit i televisiu, sent una de les primeres dones a dirigir un programa d'entrevista a Televisió Espanyola "fins que li van censurar el programa per temes polítics".

A parer de Torres, Roig va morir pensant "que era menystinguda a casa seva". En aquest sentit, l'escriptora va lamentar que actualment l'obra de Roig no s'estudiï als instituts catalans ni tampoc a la facultat de Periodisme.

E.P.