Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'edició del Ripollet Cultiva't d'aquest any acabarà amb una gran festa al parc del riu Ripoll

Imatge 1.
Imatge 1
Un any més, arriba una nova edició del Ripollet Cultiva't, una setmana amb diverses activitats que volen promoure hàbits de vida més saludables, un consum responsable i una millora de l'entorn mediambiental. A més, amb aquest projecte, l'Ajuntament de Ripollet fa anys que aposta per una agricultura i un conreu més ecològic i respectuós amb els camps i boscos de l'entorn. La setmana del Ripollet Cultiva't se centrarà del 2 al 7 de maig, tot i que algunes activitats s'hauran realitzat en dies anteriors. La novetat d'enguany és la celebració, el 7 de maig, de la Festa en Verd, una gran fira amb la participació de diverses entitats al parc del riu Ripoll. Aquesta, ja estava prevista en l'edició de l'any passat, però el mal temps va obligar a suspendre-la.
Una setmana farcida d'activitats
La setmana central del Ripollet Cultiva't comença el dimarts 2 de maig a les 10 hores amb una visita guiada a l'horta social del Molí d'en Xec, que anirà a càrrec de Mario Jiménez, de Jardinet, SCCL. A la tarda, a les 17.30 hores, la Biblioteca Municipal organitza un taller infantil d'estampació d'elements naturals sobre bosses, per fer-les més divertides. Anirà a càrrec d'Anna Nieto de Talleret Kraft. Està adreçat a infants a partir de 5 anys, i cal inscripció prèvia.

Dimecres, 3 de maig, el Centre Cultural acollirà dues xerrades a càrrec de les entitats Vallès Agroforestal i Projecte Boscos. Tots dos col·lectius treballen per la recuperació d'espais forestals i la conscienciació vers els boscos i la natura.

Dijous, 4 de maig, el Casal d'Avis acollirà un taller de cosmètica natural, en el qual s'ensenyarà a preparar cremes amb olis naturals i extractes de plantes. Es durà a terme de 10 a 12 hores, i anirà a càrrec d'Àngels Blànquez de la cooperativa Jardinet.

Dissabte, 6 de maig, es durà a terme una observació astronòmica sota el títol 'Mirant el cel. Estels i planetes' des del parc dels Pinetons. L'observació anirà precedida per una petita explicació, a les 20 hores, a la Casa Natura. L'activitat d'observació tindrà lloc de 21 a 22 h. Cal inscripció prèvia. El període d'inscripció s'obre 10 dies hàbils abans de l'inici de l'activitat. Les inscripcions es poden realitzar al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o bé a activmuseuciencies@bcn.cat.

Per últim, diumenge 7 de maig, arriba la Festa en Verd al parc del riu Ripoll, de 10 a 14 h. La fira està organitzada per l'Ajuntament de Ripollet, la Casa Natura, Jardinet i La carxofa rebel, i en ella hi participaran diverses entitats que treballen per uns conreus més sostenibles i respectuosos amb l'entorn. Hi seran presents entitats com ara Som lo que sembrem, Som energia, Les Refardes o Mamicria, que oferiran diversos tallers per a tots els públics. També hi participaran la Biblioteca Municipal, amb una hora del conte especial dedicada a la natura, la Policia Local, que organitzarà un taller de bicicletes, l'Escola de Música, que hi posarà música en directe, l'AMB que prepararà un estand sobre compostatge i el col·lectiu d'aturats, que prepararà una paella popular per als presents.

Foto: d'esquerra a dreta, Elisabet Vázquez, directora de la Biblioteca Municipal, Àngels Blánquez, de la Cooperativa Jardinet, Ramiro Moldes, regidor de Medi Ambient, i Rosa Moragas, tècnica municipal de Medi Ambient.

Actes previs
La primera activitat del Ripollet Cultiva't es va celebrar el 16 de març. Es tractava del taller 'Remeis casolans i ecològics contra les plagues del nostre hort' a càrrec de la cooperativa Jardinet als terrenys de l'horta social del Molí d'en Xec. Hi van participar unes 25 persones entre alumnes de l'IES Palau Ausit i usuaris dels horts. La pròxima cita tindrà lloc els dies 27 i 28 d'abril. De 10 a 13 h es realitzaran unes jornades de treball col·laboratiu entre l'alumnat de l'institut Can Mas, les persones usuàries de l'horta social Molí d'en Xec i el personal de l'empresa Jardinet, que treballaran de costat per a construir un hivernacle per tal que els hortolans puguin cultivar el seu propi planter.

J.S.