Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Una gran història' estrena aquest dimecres el seu programa de ràdio 'Fem memòria'

Imatge 1.
Imatge 1
El taller 'Una gran història', que es duu a terme des del 2015, en el marc del programa Gent Activa, farà un pas endavant en forma de programa de ràdio. L'experiència està impulsada pels Serveis Socials municipals, amb la col·laboració de la Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica i Ripollet Ràdio. Amb aquesta iniciativa, es pretén conservar i compartir amb l'audiència de l'emissora els records i emocions del Ripollet de la infantesa i joventut de les dones participants en el taller. Aquestes es troben un cop per setmana als estudis de la ràdio per preparar la tertúlia Fem Memòria, que s'emetrà quinzenalment, a partir del 5 d'abril, els dimecres a les 13 hores, després dels Matins Pop-Rock. També es podrà descarregar de la web de la ràdio a la carta. L'espai, d'una hora de durada, partirà cada setmana d'un tema, que s'il·lustrarà amb testimonis, anècdotes i cançons. A més, periòdicament comptarà amb convidats.
Les dones de Fem Memòria
D'esquerra a dreta de la foto, tenim primer a la Rosa Mellado, que és la més jove del grup. Actriu amateur, recorda quan de petita venia a visitar els seus familiars de Ripollet. Mai hauria imaginat que hi acabaria vivint.
La Quimeta Abella va arribar a Ripollet de Santa Coloma l'any 1966 amb una nena de 6 anys i embaraçada d'un altre petit. Una veina andalusa la va ajudar moltíssim i encara avui s'estima molt tota aquella família.
La Rosa Meytadier viu a Ripollet des dels 7 anys. Primer va residir al carrer dels Afores, al costat de Cal Llargués, abans Cal Queixalista, on hi havia un gran jardí i on estiuejava una família amb un nen amb moltes joguines, cosa que ella no tenia.
La Cèlia Castella és l'educadora i juntament amb la dinamitzadora, Dolors Vergara, coordinen el taller que, a través de la conversa i l'art-teràpia, ajuda a les dones participants a treballar les habilitats emocionals i l'autoestima.
La Conxita Malo va arribar a Ripollet l'any 1968, amb 27 anys, des de Sant Adrià del Besós. El primer que la va sorprendre és que el poble estava sense asfaltar, però va trobar la gent encantadora. Es coneixia tothom i es saludava tothom. El seu primer pis, a la rambla de Sant Jordi, la tenia enamorada.
Mari Carmen Ribas va venir el 1967 al carrer de Sant Salvador amb el seu marit i les dues primeres filles. La primera imatge que recorda és que el dia que va venir a veure com construïen els pisos, plovia moltíssim. Quan va arribar a la finca, es va trobar amb un senyor que assegurava que el pis era seu. S'hi havien gastat tots els diners i perquè no li prenguessin, amb el pis encara sense portes van portar els quatre mobles que tenien i s'hi van instal·lar.

Foto: Rosa Mellado, Quimeta Abella, Rosa Meytadier, Cèlia Castella (educadora), Dolors Vergara (dinamitzadora), Conxita Malo i Mari Carmen Ribas.