Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El director de l'Escola de Música ofereix una xerrada sobre la història de la música sacra

Imatge 1.
Imatge 1
Jordi Giménez, músic i director de l'Escola de Música de Ripollet, oferirà una sessió especial de les Nits de Música dedicada a la música sacra, des dels orígens fins a l'actualitat. La sessió tindrà lloc dilluns, 10 d'abril, a l'església de Sant Esteve, de les 20.15 a les 21.45 hores, i l'entrada serà gratuïta.

Habitualment es considera que la música sacra o religiosa és vocal o cantada, sigui amb acompanyament instrumental o sense, amb text religiós. De totes maneres, també cal considerar que hi ha música instrumental, i que -per tant- no vehicula cap text religiós, que ha estat especialment composta per sonar mentre es duen a terme pràctiques religioses. Aquest és el cas, per exemple, de molta música d'orgue.

És molt comú a la música religiosa que els seus trets estilístics estiguin molt normativitzats per les jerarquies que estableixen tota mena de normes al voltant de les diverses expressions d'una determinada religió, de manera que moltes expressions de la música religiosa pertanyents a una mateixa confessió i període acostumen a tenir característiques sensiblement semblants. Un cas especial de la música religiosa és la música litúrgica, que és la que ha estat especialment composta per sonar en la litúrgia.

E.P.